Természetességet kínálnak a szobanövények

szobanövények

Az ember a városiasodás útjára lépve nagyon gyakran elfelejti, hogy valójában a természet az eredeti otthona. Ez egészen odáig fajult, hogy kifejezetten ellenségként tekintünk a bennünket körülvevő környezetre, amely minden oldalról csak ártani akar nekünk. Valójában pedig a saját bánásmódunk köszön vissza, ami érthető módon nem tetszik.

Hiába az eltávolodás a szobanövények iránti szeretet mégis megmaradt mélyen a lelkünkben. Nem véletlen tartja a mai napig magát az a mondás, miszerint, aki a virágokat szereti, az rossz ember nem lehet. A szobanövények sok örömöt adhatnak nekünk páratlan szépségükkel, ha kellően odafigyelünk rájuk és igyekszünk róluk szívből gondoskodni. De milyen típust válasszunk?

Bőségesen nagy a szobanövények választéka

Bár elsőre azt hihetnénk, hogy minden virág egyforma valójában ez közel sincs így. A szobanövények több csoportját tudjuk megkülönböztetni. Vannak ugyanis olyanok, amelyeket kifejezetten a leveleik miatt tartunk.

Ezen változatok általában nem vagy csak nagyon ritkán hoznak virágot, viszont kellően díszesek a megjelenésüket illetően. Egyértelműen ide sorolható a sárkánypálma, törpe banán, aloé vera, különféle páfrányváltozatok. A szobanövények másik nagy csoportja a futó változatok. Ezekkel megéri vigyázni, hiszen kellően nagy teret követelnek meg intenzív növekedésük révén.

Némelyik fajta évente több méter gyarapodására képes. A szárazságtűrés nagy mesterei a kaktuszok, amelyek időnként pompázatos virágokkal kápráztatnak el bennünket. A gyökeres szobanövények mellett pedig a hagymásak sem elhanyagolhatók, amilyen többek között az amarillisz. A gondoskodás mindig meghozza az eredményét.