Mofetta – mi az és hogyan hat a szervezetre?

mofetta

A mofetta természetes felgőzölgés, amely vulkanikus tevékenység nyomán jön létre, szén-dioxid gáz tartalommal rendelkezik, és vízzel keveredve, feltörő forrás formájában számtalan módon állítható az egészségünk szolgálatába. Ha még eddig nem hallott a szóban forgó gyógygázfürdőről, viszont rendszeresen kínozzák az érszűkület okozta problémák, ez a cikk Önnek szól!

Górcső alá vesszük a mofetta hatásait, illetve eláruljuk, hogy alkalmazható a kezelés házilag. Közkedvelt mondás, miszerint az egészségünknél nincs drágább kincsünk, és ez valóban így is van. Sajnos azonban a tapasztalatok azt mutatják, a legtöbb ember rendre akkor érti is meg a maga valójában ezt a kijelentést, amikor porszem került a gépezetbe, és valamilyen komolyabb egészségügyi problémával kell szembenéznie.

A tűzoltás, azaz a már meglévő betegségek kezelése sokkal nagyobb terhet ró ránk, mint a megfontolt megelőzés – éppen ezért ügyeljünk magunkra, ne bagatellizáljuk el a kérdést, és mindenképpen éljünk az olyan természetes, mellékhatások nélküli kezelésekkel, amit például a gyógygázfürdő képes nyújtani a számunkra.

 

A mofetta tehát természetes, szén-dioxid gázzal dúsított forrás. Erdélyben számos ilyen található, különösen a Hargitában. Szerencsére Magyarország területén is található mofetta, Mátraderecskében. Az ereje abban rejlik, hogy az abban lévő szén-dioxid a bőrben felszívódva pazar értágítónak minősül. A hatására nemcsak a sejtek oxigénellátása, de a vérkeringés is jelentősen javul. A bőr a mofetta kezelésnek köszönhetően gyorsabban regenerálódik, és visszanyerheti az egykori rugalmasságát, üdeségét. A kezeléssel otthon is élhetünk, méghozzá a kiváló renoméval rendelkező Fumara Pezsgőkristályok formájában.

Érszűkület kezelése – ne vegyük félvállról a problémát!

Az érszűkület kezelése nem tűr halasztást az érintettek részéről. Sajnos a szóban forgó egészségügyi probléma nagyon sokakat érint, különösen az idősebb korosztály képviselői közül. Az érelmeszesedés jellegzetesen az alsó végtagok betegsége, amelynek során az addigi lamináris véráramlás turbulenssé válik. A kialakulásának oka lehet örökletes, de a rossz szokások, helytelen életmód is indokolttá teheti az érszűkület kezelését.

Az érszűkület kezelésének egyébként több módját ismerjük. Egyrészt történhet gyógyszeres terápia által. A gyógyszerek bevetését egyébként az érszűkület intenzitása teszi indokolttá – ha még időben cselekszünk, a kezelés gyógyszermentesen is eredményesen lefolyhat. A komolyabb esetekben azonban, ha a betegséget nagyon elhanyagoltuk, sajnos műtétre is sor fog kerülni.

Viszont a megelőzés, mint oly sok más esetben, itt is fokozottan releváns. A rendszeres hosszabb séták, az egészséges táplálkozás (különösen a túlságosan zsíros ételek kerülése), illetve a rossz szokásaink elhagyása sokat nyom a latba, ha az érelmeszesedés megelőzése a cél. Egyébként, ha tapasztaljuk magunkon a kezdő tüneteket (erős fájdalom a lábban, indokolatlanul hideg végtagok stb.), a fentiekben részletezett mofetta is nagyon sokat tehet a gyógyulás érdekénben, éljünk azzal bátran!