Természetes gyógymódok az allergia ellen

Természetes gyógymódok az allergia ellen
Természetes gyógymódok az allergia ellen

Egyre többen szenvednek különböző allergiákban, amelyek megkeserítik a mindennapokat. A kemikáliák sora kínálkozik a betegeknek, de a sok esetben álmosító gyógyszerek mellett nagyszerű természetes segítség is a rendelkezésünkre áll. Az olykor nagyon zavaró tünetek enyhülhetnek az akupunktúrától, de különböző gyógynövényektől is.

A nyár együtt jár a virágporok támadásával is, amelyet egyre nehezebben viselnek az allergiában szenvedők, így a segítség a legjobbkor érkezik. Az egyik nagyszerű gyógyhatásokkal rendelkező növényünk a gingko biloba, amely gátolja egy allergén vegyület működését, így hatékonyan csillapítja az allergiás tüneteket.

Emellett a gyulladáscsökkentő csalánról sem szabad megfeledkezni, amely szintén nagyszerű lehet az allergiás tünetek kezelésében. A csalán mellett jótékony hatású a lándzsás útifű és a kakukkfű is, e két növényt gyakran alkalmazzák allergiaellenes gyógyteákban is. Az allergia tulajdonképpen a szervezet gyulladásos folyamata, így bármilyen gyulladásgátló hatású gyógynövény gyógyír lehet a legmakacsabb panaszok esetén is. Az olívaolajban, lenmagolajban, tengeri halakban lévő telítetlen zsírsavak sokat segíthetnek, amelyeket már az allergiaszezon előtt érdemes fogyasztani. Ezzel szemben a telített zsírsavak csak rontanak a helyzeten, így azok fogyasztását mindenképpen érdemes kerülni.

A kellemetlen orrviszketés, orrfolyás ellen hatásos lehet a sós vizes orrmosás vagy orröblítés. Amennyiben lehetőség van rá, érdemes a himalája só mellett dönteni, az oldatot injekciós fecskendő vagy speciális pumpa segítségével lehet az orrba juttatni. Tengeri sós orrsrayket is vásárolhatnak azok, akik az egyszerűbb megoldásokat kedvelik. Az erős hatású gyógyszerek használata előtt mindenképpen érdemes kipróbálni néhány „gyengédebb” megoldást is, amelyek sok esetben valódi enyhülést hozhatnak a nyári időszakban is.