Pollenallergia ellen házi praktikákkal és gyógyszerekkel

Pollenallergia ellen

A tavasztól őszig terjedő időszak a szabadban töltött tevékenységekről szól, amikor sokat lehet kirándulni, túrázni, nyaralni, strandolni. Sokan várják a szomorkás és zord tél után, hogy virágba boruljon a természet és végre kiszabaduljanak a lakásból.

Pollenallergia ellen házi módszerrel

Viszont azok a személyek is sokan vannak, akik ezt az időszakot rettegve élik át, mivel a pollen megkeseríti a mindennapjaikat. A pollenallergia ellen lehet és kell is tenni, hogy megelőzhetőek legyenek a súlyosabb reakciók és a szövődmények. Vannak kevésbé érzékeny emberek, akiknek egy orrcsepp elég, hogy felvegyék a pollenallergia ellen a harcot, másoknak ez nem ennyire egyszerű és szakorvos által előírt kezelést kell igényeljenek. A sokszor hangoztatott megelőzés itt is megállja a helyét, bár nem mindig lehet kivitelezni, hiszen nem mindenki teheti meg azt, hogy elutazik olyan tájakra, ahol ez a veszély nem áll fenn. De akkor is törekedni kell a megelőzésre. A gyakori zuhanyozás és ritkább szellőztetés már jó kiindulópont, az ágynemű gyakori cseréje szintén ajánlott, viszont a légtisztító berendezések bevetése olyan lépés, amit érdemes fontolóra venni. Ha már nem lehet mindenhol és mindig kikerülni a pollen okozta kellemetlenségeket, akkor legalább az otthonában tudjon mindenki nyugodtan pihenni és egészséges levegőt beszippantani.

A meleg és szeles idő csak fokozza a pollenkoncentrációt a levegőben, ezért tanácsos ilyenkor minél kevesebb időt tölteni a szabadban, ezzel is csökkentve a tüneteket. A pollenallergia ellen nemcsak házi praktikákkal lehet felvenni a harcot, hanem szakorvosok által felírt készítményekkel is. A legjobb az, ha már a szezon előtt megkezdjük az orvos által tanácsolt terápiát, hogy amikor a csúcsszezon van, akkor már jelentősen lecsökken a tünetek súlyossága.

Sajnálatos módon keresztallergia is felléphet olyankor, amikor még nem is tart a csúcsszezon, ilyenkor pedig a szájüregben jelenik meg a viszketés, de gyakori az ajkak és a nyelv megduzzadása és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Tehát, nemcsak a levegő minőségére ajánlott figyelni, hanem az étkezésre is.