Megkeseríti a mindennapokat a parlagfű allergia

Parlagfű allergia

Csúnya, kellemetlen, olykor pedig fájdalmaz tüneteket képesek produkálni bizonyos vegyszerek, növények vagy éppen ételek, a velük való érintkezés vagy a fogyasztásuk révén.

A kellemetlen parlagfű allergia

Ugyanilyen kellemetlenségeket képes okozni a parlagfű allergia azoknál a személyeknél, akiknek a szervezetük nem képes tolerálni ezen növény pollenjét. Az őszirózsafélék családjába tartozó növénynek 50 fajtáját különböztetik meg a szakemberek. Sokan úgy tartják, csak egyszerű gaz, amit azonnal ki kell irtani, pedig vannak kimondottan jótékony hatásai és a felhasználása is igen szerteágazó. Persze a parlagfű allergiában szenvedő személyeknek ez a növény igazi ellenség. Vannak bizonyos régi gyógynövényeket leíró könyvek, amelyek idesorolják a parlagfüvet is. Érdekességként pedig meg kell említeni, hogy a múlt század elején, az úri társaságok szalonjaikban az ambrózia illat volt a menő és a trendi. Az ambrózia, vagyis a parlagfű aromaolaját párologtatták, a szárított és összetört levelekből pedig füstölőket is készítettek. Bár sokaknál a parlagfű allergia pokollá teszi a pollenszezon idejét, mégis sok hasznos tulajdonsága ismert ennek a növények. Fő feladata megóvni a földet a kiszáradástól. A parlagfű pollenje egy védőburokban van, ami ha benne is marad, akkor semmilyen irritációt nem okoz. Amennyiben a légszennyezés, például az autók kipufogójából kiáradó füst széttöri ezt a védőburkot, akkor jelentkezik a parlagfű allergia.

Érdekes, hogy számos más növényre, ételre és még sok mindenre allergiásak az emberek, mégsem irtják ki, csak a parlagfűt kiáltották ki ellenségnek. Ha csak egy kicsit jobban odafigyelne az emberiség a levegő tisztán tartására, sokkal kevesebb érzékeny személy küszködne ezekkel a kellemetlen tünetekkel. A parlagfű allergiások sem lennének kitéve a kínzó tüneteknek, ha a pollent védő burok épen maradna és nem törné szét a sok szennyeződés. Természetesen a parlagfű allergia rendkívül rossz és negatív hatással van egyesekre, ezért a kezeléséről, de főként a megelőzéséről mindenképp gondoskodni kell.