Parlagfű allergia kezelése és megelőzése

Parlagfű allergia kezelése

Megszámolni is nehéz lenne, nemhogy felsorolni azt a sok allergén anyagot, ami kellemetlen irritációt és mindenféle tünetet produkál egyes személyeknél. Talán a legismertebbek közé sorolható a parlagfű, ami sokaknál olyan nehéz napokat vált ki és rossz közérzetet, hogy legszívesebben kifutna a világból, az ezzel küszködő egyén.

A parlagfű allergia kezelése

A parlagfű allergia kezelése természetesen akkor a leghatékonyabb, ha nem kell sort keríteni rá, vagyis ha meg lehetne előzni a pollenjének a belélegzését. Lassan olyan sokan szenvednek ezen növény pollenjeitől, hogy már-már népbetegségnek is lehetne nevezni. Meggyógyítani sajnálatos módon nem lehet, csupán a jelentkező tüneteket lehet enyhíteni. Vannak szakemberek, akik úgy tartják, hogy a parlagfű allergia kezelése életmódváltással is sikert hoz. Amennyiben valaki beiktatja a kurkumát az étrendjében, az nagy segítségére szolgál majd, hiszen gyulladáscsökkentő tulajdonságairól híres, ráadásul kiválóan tisztítja az orrjáratokat és képes csökkenteni a légutak irritációját. Vízben kell feloldani egy kanálnyi mennyiséget. Megelőzésként a csipkebogyó kiváló lehet, hiszen gazdag a C-vitaminban, ezáltal nagyszerű immunerősítő, de a vértisztító hatása is ismert. Zöld teával keverve és naponta elfogyasztani 1-2 csészével felkészíthető a szervezet arra, hogy az allergia ne jelentkezzen súlyos tünetekkel.

A parlagfű allergia kezelése során a szerrapeptáz roppant gyorsan oldja fel az orrdugulást, hiszen egy fehérjebontó enzimről beszélünk, ami igen hamar képes eltávolítani a légutakból a nyálkát. A 80 kg súly alatt napi 2 kapszula ajánlott éhgyomorra, étkezés előtt legalább 2 órával. Napi 2 kapszula ajánlott reggel és 2 este azoknak, akik 90 kg felett vannak. A spirulina alga pedig kiváló antihisztaminként működik és már a tél vége felé érdemes elkezdeni a kúrát, ráadásul jelentős mennyiségű C-vitamin és B-vitaminokat tartalmaz. A parlagfű allergia kezelése során, vagy inkább a keresztallergia megelőzésére tanácsos elkerülni az ananász, banánt, citrusféléket, cukkinit, uborkát, sárgadinnyét