Tavaszi megfázás vagy inkább allergia?

A pollenekre sokan allergiásak
A pollenekre sokan allergiásak

A hosszú téli hónapok után, szervezetünk általában a szokottnál legyengültebb állapotban van. A januári, februári időszakban kevesebb vitaminhoz jutunk hozzá, hiszen a friss zöldségek és gyümölcsök hiányoznak az étrendünkből. A tavasszal rendszerint megérkező meghűlés jelei azonban általában gyorsan megszűnnek és náthával, köhögéssel, némi lázzal társulva túl is leszünk hamar a betegségen. De mi a helyzet akkor, ha egy hétnél is tovább szenvedünk a panaszoktól?

 

 

Ha a természetes gyógymódok és az antibiotikumok sem érnek célba, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a torokfájás, a nátha, vagy a gyengeség hátterében esetleg allergia áll. A pollenszezon indulásával egyre több beteg jelenik meg a orvosi rendelőkben olyan tünetekkel, amelyek egyértelműen allergia megjelenésére utalnak. Fontos tudni, hogy az immunrendszer erősítésével annak érdekében is sokat tehet, hogy az allergia ne üsse fel fejét és a tavaszi napsütésben is jó egészségnek örvendhessen. Érdemes akár étrend kiegészítők szedésével is hozzájárulni a szervezet erősítéséhez, hiszen ebben az időszakban különösen nagy szükségünk van a vitaminokra és ásványi anyagokra.

 

A normál testsúly megőrzése szintén hozzásegít bennünket ahhoz, hogy szervezetünk a legjobb állapotban legyen és sikerüljön felvenni a harcot, akár a megfázással, akár a komolyabb problémát jelentő allergia tüneteivel. Ne feledje, a testmozgás is erősíti az immunrendszert, tehát építse be azt is a mindennapjaiba! Az allergia megelőzhető, annak tünetei pedig természetes módszerekkel is enyhíthetőek.