Roboráló hatással bír a virágpor

virágpor
Virágpor

A világ tele van csodálatos dolgokkal, történésekkel, csak észre kell venni ezeket. Aki egy kevés időt szán a méhek megismerésére, megláthatja mennyire összetett és egyedi életvitelt folytatnak és miként állítanak elő olyan értékes anyagokat, mint a méz, a propolisz, a virágpor. Annyira precízen dolgoznak és olyan jótékony tulajdonságú termékeket köszönhetünk nekik, amelyek az emberi szervezettel szinte csodát tesznek.

Éppen ezért kellene minden erőnkkel azon fáradozni, hogy ezeket a dolgos méheket óvjuk, védjük, ahogy csak tudjuk. A mézet senkinek nem kell bemutatni, hiszen sokak kedvence, de még azok is ismerik és elismerik, akik nem rajonganak érte. A virágpor tulajdonságaival már kevesebben vannak tisztában, ugyanis ez nem tartozik a mindennapi étkezéseinkbe, pedig kellene. Az apiterápiának a virágpor egy kiemelkedően fontos gyógyító terméke.

A kinézete alapján eltérő színű apró szemcsék, aminek olyan magas a biológiai értéke, hogy egy szuper energiaforrásnak is tekinthető. A virágporral a fiatal méhálcák vannak táplálva, egy igen fontos fehérjeforrás, ami az emberi szervezetben egy sor jótékony hatást indít el.

Mitől olyan jó a virágpor?

 

A szervezet egészének a karbantartására bátran alkalmazható ez hasznos anyag, ami tulajdonképpen a virágos növényeknek hím jellegű ivarsejtjeiből áll. A virágpor ásványi anyag tartalma kimagasló, hiszen tele van vassal, rézzel, nátriummal, kalciummal, magnéziummal, mangánnal, cinkkel, krómmal, szelénnel, kobalttal és ezek mind szükségesek az embernek.

Az aminosavak sem hiányoznak a virágporból és a vitaminok szintén megtalálhatóak benne. Ezek az anyagok hozzájárulnak a belső elválasztású mirigyek megfelelő működéséhez, serkentik az anyagcserét, a szívet erősítik és elősegítik a vérképzést is.

Általánosságban kijelenthető, hogy egy erős roboráló hatású termék a virágpor, amit jó lenne, ha minél többen beiktatnának a napi táplálkozásukba. Ha így lenne, kevesebb alkalommal kellene felkeresni az orvost, ugyanis a szervezet egészét erősíti a virágpor, aminek ráadásul az íze sem kellemetlen, hiszen enyhén édeskés, így még a gyermekeknek sem nehéz lenyelni.