A porallergia sokak ellensége

Porallergia tünetek

Csak az érzékenyebb emberek tudják, hogy mennyire képes megkeseríteni valamilyen allergia a mindennapi életet. Ők azok a személyek, akik gyakran nem tudnak örülni olyan csodás dolgoknak, mint egy virágos réten megejtett séta, vagy tavasszal a természet megújulásának nyomon követése.

A porallergia sokak története

Sajnálatos módon, nemcsak a szabadban eltöltött percek okozhatnak kellemetlenségeket, hanem az otthon eltöltött idő is. Ugyanis a porallergia alattomos jelenléte elég rendesen feladja a leckét azoknak, akik ebben szenvednek. Mivel rengeteg embernek olyan a tevékenységi köre, tanulás vagy munka miatt, hogy kénytelen a nap jelentős részét zár térben tölteni, ezért egyre gyakrabban és többen panaszkodnak a porallergia okozta tünetek megjelenésének. Bár a neve kissé megtévesztő lehet, mivel sokan arra gondolnak, hogy a por okozza a kellemetlen tüneteket, de ez tévedés. A porallergia kiváltója a poratka. Pontosan ezért tartják sokan furcsának ezt az allergiát azok, akiknek a lakásuk patyolat tiszta és a rendszeres takarításon felül is jóval gyakrabban porszívóznak. Mivel nem a por okozza, hanem az atka, ami egy mikroszkopikus méretű élőlény és ennek ürüléke idézi elő, a mindennapokat megkeserítő kellemetlen tüneteket. Napvilágot látott egy olyan kezelési mód, amely által a porallergiában szenvedőknek nyújt segítséget.

Az immunterápiáról van szó, ami teljes mértékben fájdalommentes, ráadásul kortól és nemtől függetlenül, bárki igényelheti. Tehát gyermekek esetében is bátran bevethető. Mivel ez az atka a lehullott hámsejtekből táplálkozik, az immunterápia kiegészíthető a gyakori ágyneműcserével. Persze ennyi nem elég. Sőt, vannak gyógyszeres készítmények is, amelyekkel a porallergia tünetei csökkennek. Mint minden esetben, itt is az lenne a legjobb, ha meg lehetne előzni a kialakulását, mint kezelni a már megjelent tüneteket. A porallergia tehát összetévesztendő a házi porral, éppen ezért nem elég csak a gyakori porszívózásra fektetni a hangsúlyt. Hogy biztosak legyünk, valóban ebben szenvedünk, mindenképpen menjünk el egy szakorvoshoz, aki megcáfolja vagy megerősíti a gyanúnkat!