A porallergia kezelése figyelmet érdemel

Porallergia kezelése

Sokan küzdenek ilyen-olyan betegségekkel, amelyeket kisebb-nagyobb sikerrel lehet kezelni vagy gyógyítani. Viszont vannak olyan makacs kórok is, amelyektől nagyon nehéz megszabadulni. Ezek közé tartozik az allergia is, aminek számos fajtája van és néha az ellene folytatott harc teljesen meddőnek számít.

Porallergia kezelése egyszerűen

Például a porallergia kezelése sem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, hiszen nem egy bizonyos étel okozza, amit ha nem vesz magához az ember, akkor máris eltűnt a gond. Sajnálatos módon, ez sokkal makacsabb és gyakran nem is lehet megszabadulni tőle teljes mértékben, csak a tünetek kezelése marad, olykor minimális eredménnyel.

A porallergiát sokat tévesen azonosítják, mert arra gondolnak, hogyha többet porszívóznak, akkor az hatásos lesz. De nem a közönséges por okozza ezt a kórt, hanem az a makacs aprócska állat, amit sajnos nem is veszünk észre. Amennyiben erre gyanakszik, de mégsem biztos benne, akkor mindenképp fel kell keresni egy szakembert, hogy az megerősítse vagy megcáfolja, mert csak akkor kell elkezdeni a porallergia kezelését vagy más kúrát, ha már pontos a diagnózis. Milyen tünetek jelentkezhetnek, amelyek gyanakvásra adhatnak okot? Tulajdonképpen hasonló tünetek jelentkeznek, mint a szénanáthánál, mint a könnyezés, a bepirosodott szem, tüsszögés, de asztma is kialakulhat. Mint minden betegség esetében, itt is érvényes az a közismert igazság, hogy jobb megelőzni, mint kezelni. Sajnos, a porallergia kezelése elengedhetetlen, ha már kialakult és nem lehetett megelőzni.

Szerencsére van egy hatásos módszer a porallergia kezelésére, ami nem más, mint az immunterápia, amit már ősszel tanácsos elkezdeni, mivel a „házi poratka” szezonját leginkább télre szokták behatárolni. Bár igen hosszadalmasnak mondható a kezelés, mivel 3 éven keresztül ajánlott, évente 6 hónapig. Ez nem kevés idő, viszont a tudat, hogy a porallergia ily módon legyőzhető, máris erőt ad arra, hogy bárki végigcsinálja, még ha hosszú is. Nem kell tűrni a kellemetlen tüneteknek, hanem bele kell vágni a porallergia kezelésbe, hogy ezáltal teljes életet lehessen élni!