Pattanásos bőr: a marihuána segít!

Pattanásra marihuána forrás:menshealth.hu
Pattanásra marihuána
forrás:menshealth.hu

A pattanásos, tisztátalan bőr sokakat érint, és a szaküzletek polcai csordultig vannak olyan termékekkel, melyek garantált enyhülést hoznak a bajra. Most azonban új felfedezést tettek a marihuána hasznosításának kapcsán, ugyanis az MTA Lendület programjának kutatói szerint a marihuána gyulladáscsökkentő hatással is bír a nyilvánvaló tudatmódosító jellege mellett, ezáltal eredményesen vethető be a faggyútermelés csökkentésének érdekében.

A Debreceni Egyetem kutatói a The Yournal of Clinical Investigation névre hallgató, neves nemzetközi folyóiratban számoltak be a tapasztaltakról.


Mivel az egyik leggyakoribbnak számító bőrbetegség, az akné fokozott faggyútermeléssel, gyulladásokkal, továbbá a sejtek túlburjánzásával jár, így a kannabidiol ezeket mérséklő hatása nagy valószínűséggel gyógyírt hozhat a pattanásossággal küzdők számára. A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy nem ez az egyetlen terület, ahol a marihuána orvosi célból alkalmazásra kerülne.

A sclerosis multiplex, egyes gyulladásos állapotook, vagy például a gyermekkori epilepszia gyógyítására is használják már napjainkban az anyagot. Mint kiderült, nem csak a pattanások ellen vethető be sikerrel, hanem a pikkelysömör kezelése is lehetővé válik segítségével. A kutatók nemzetközi gyógyszergyártó cégek közreműködésével végzik kísérleteiket, melyek célja, hogy olyan készítmény kerülhessen a gyógyszertárakba, melyek a marihuána említett hatását használják ki, és állnak majd a pattanásos bőrrel küzdők rendelkezésére.