Milyen a jó gyerekülés?

A jó gyerekülés kényelmes és biztonságos
A jó gyerekülés kényelmes és biztonságos

Az autó szinte nélkülözhetetlen a mindennapjainkból, hiszen az emberek többsége sokat kell utazzon. Az, aki autóba ül tudja, hogy az utakon veszély leselkedik, ezért biztonságra van szükség, főleg, ha gyermekünk is velünk utazik.

Ezért kell megfelelő gyerekülés vásárlásán gondolkodni. Egyre nagyobb viták kerekednek, hogy a pajzzsal vagy az 5-pontos övvel kivitelezett modellek a jobbak. A választ nehéz megadni, de vannak gyártók, akik az utóbbit részesítik előnyben, hiszen az általuk rendelt tesztek ezt bizonyítják.

Mint minden, az 5-pontos öves gyerekülés is rendelkezik előnyökkel és a hátrányokkal. Előnyei közé sorolhatjuk, hogy pontosan lehet igazítani a kicsi méretéhez, illetve az ütközési energiát le tudja vezetni. A hátrányok közé tartozik, hogy eléggé statikus állapotba kerül a gyermek, vagyis nem tud eleget mozgolódni.

Ugyanakkor megtörténhet az is, hogy kicsatolja az övet, így veszélybe sodorva magát. Persze, a szülő meg tudja értetni vele, hogy mindez az épsége érdekében van. Remélhetőleg minden szülő tudja, hogy mi felel meg a picinyének és annak alapján dönti el, hogy melyik gyerekülés legyen a favorit.