Melyik a Legjobb Multivitamin a Piacon?

multivitamin

Milyen kritériumoknak kell megfelelni annak a terméknek, amely a „legjobb multivitamin” címre pályázik? Egyáltalán létezik ilyen? Miben nyújtanak felbecsülhetetlen értékű segítséget a multivitaminok? A jól megválasztott multivitamin valóban ellensúlyozná a helytelen étkezés és a káros szokások okozta sérüléseket a szervezetben?

Mostani bejegyzésünkben ezekre a fontos kérdésekre keressük a válaszokat. Cikkünkben konkrét példákkal is szolgálunk, amelyek kifejezetten a hölgyek és urak, illetve gyerekek igényeivel harmonizáló termékeknek számítanak.

A legjobb multivitamin az, amelyik…

beválik a számunkra. Talán furcsának hat e kijelentés, bár tény, hogy még a kifejezetten minőséginek számító produktumok sem ugyanazt a hatást érik el az egyes személyek esetében. Érdemes a témát alaposan körüljárnunk, minden tényezőt megvizsgálnunk és a saját személyes igényeink függvényében meghoznunk a döntést.

 

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a legjobb multivitaminok listája rendkívül széles spektrumon mozog – s úgy általában, a multivitaminok birodalma roppant szerteágazó. Választék tehát van bőven, sőt, nem árt, ha előzőleg felkészülünk a szóban forgó készítmények kaotikusan sokszínű kavalkádjára, ami a gyógyszertárak polcain fogadja a vásárlókat.

Egy lélegzetvételnyi kitérő: mi az a multivitamin?

A multivitaminok komplex étrend-kiegészítők, amelyek többféle vitamint, a szervezetnek fontos ásványi anyagokat tartalmaznak.

Rendkívül hasznosak, hiszen a vitaminhiányos időszakban (ősz és tél) is pótolják azokat az anyagokat, amelyekre az egészséges szervezetnek szüksége van – viszont NEM csodaszerek. Nem kompenzálják a helytelen étkezést, a káros szokásokat – amint azt elnevezésük is remekül igazolja, „kiegészítenek”, és nem pótolnak!

Legjobb multivitamin nőknek – kínálatból bizony nincs hiány!

A szebbik nem képviselőinek személyes igényeikre fejlesztett étrendkiegészítők is széles skálát ölelnek fel. Ha szeretjük az egyszerű, de annál nagyszerűbb megoldásokat, bátran bizalmat szavazhatunk a Vitaful Women’s Multi női étrend-kiegészítőnek, amely (gumicukor kivitelezése miatt), víz nélkül is behevető, és nemcsak nagyon finom, de 6 aktív összetevőjével hatékonyan energetizál, és „rázza fel” a szervezetet a rendre tavasszal jelentkező fáradtságból, a téli hónapok okozta rossz közérzetből.

Segít az immunrendszerünk megerősítősében, gazdag A-, B-, C-, D– és E-vitamin forrás. Tartalmaz ezenkívül szelént, jódot, rezet és cinket is. Az étrend-kiegészítő egyik nagy előnye, hogy 100%-ban vegán.

legjobb multivitamin

Érdemeiben a BioTech nőknek készített produktuma, a BioTech Multivitamin for Woman sem marad el, sőt, e készítmény antioxidánsokban is bővelkedik, és a hölgyek hajának, bőrének és körmének egészségét is megtámogatja.

A termék egyetlen (elhanyagolható) hátránya, hogy a kapszulák elég nagyok – ám tekintve, mennyi minden jóval vannak tele e kapszulák, ezt igazán elnézhetjük a gyártónak.

Legjobb multivitamin férfiaknak – speciális igények, speciális válaszok

Természetesen a férfiaknak is szükségük van azokra az általános vitaminokra, ásványi anyagokra, amelyeket az ellenkező nép képviselőinek szervezete is igényel – viszont kicsit más mennyiségben, más formációban.

A beszédes elnevezésű Alpha Men rendkívül sokféle vitamint és nyomelemet tartalmaz, ám ami igazán a férfiak kedvencévé avanzsálja, az azon tulajdonsága, miszerint a kifejezetten intenzív, aktív időszakokban (például rendszeres sportolás esetén) segít fenntartani a tesztoszteronszintet. A BioTech USA Multivitamin for Men szintén népszerű választás az urak körében – nem véletlenül.

A 38 aktív hatóanyaggal rendelkező étrend-kiegészítő bitangerős multivitamin, komplex energiabomba, ami már rövidtávon is érzékelteti pozitív hatását. Mivel rendkívül széles a hatóanyagtartalma, elsősorban azoknak ajánlott a szedése, akik valóban aktív életmódot folytatnak.

Legjobb multivitamin gyerekeknek – mert a legkisebbeknek is szüksége lehet rá!

Finom, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, színvonalában hozza a kötelező prémiumot, kifejezetten a gyerekek igényeire fejlesztett, mentes mindennemű káros adalékanyagtól – e kétségtelenül pozitív tulajdonságok a Vitaful Kids gyerekeknek készített étrend-kiegészítőjét jellemzik.

A természetes növényi rosttartalom terén is jelesre vizsgázó készítmény probiotikus hatással is rendelkezik, és több, mint 8 különböző vitamint tartalmaz. Remekül beilleszthető bármilyen immunerősítő programba.

multivitaminok

Hatékonyság tekintetében a folyékony állagú Lipocell Multivita multivitamin sem marad el előbb említett társától. A szóban forgó étrend-kiegészítő segít a szervezet megfelelő belső egyensúlyának fenntartásában.

Ez a könnyen fogyasztható készítmény nemcsak vitaminokban, de antioxidáns hatású gyógynövényekben is bővelkedik, és nemcsak a legifjabbak, de az idősebb generáció képviselőinek esetében is beváltja a hozzá fűzött reményeket. A Lipocell Multivita vegán készítmény, és cukormentes diétába is minden gond nélkül beilleszthető.

Legjobb multivitamin felnőtteknek – néhány hasznos tudnivaló

Ha a multivitamin kiválasztása kerül terítékre, léteznek bizonyos szempontok, ami alapján meghozhatjuk a helyes döntést. Alapvetően nemcsak a nemünk, de a korunk is meghatározó tényező – minél idősebbek vagyunk ugyanis, annál bővebb tápanyag-kiegészítésre van szükségünk. A testsúly is mérvadó tényező.

A nagyobb testsúllyal rendelkező személyek vitaminszükséglete is nagyobb. Ahogy a fentiekből már sejthettük, azok az emberek, akik aktív életmódot folytatnak, és rendszeresek hódolnak az intenzív testmozgásnak, fokozottabb mértékben igénylik a vitamin- és ásványi anyag pótlást. És akkor még az életmódbeli sajátosságokról nem is beszéltünk!

Ha rendszeresen vagyunk kitéve stressznek, és rossz szokásoktól terhelt az életünk (dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás), a vitaminszükségleteink is fokozottabbak. A cikkünkben taglalt nembéli felosztás mellett az áldott állapotban lévő hölgyek igényei is eltérők.

Súlyosabb betegség, műtét után a szervezet speciális támogatásra szorul. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban a multivitamin választást illetően, mindenképpen kérjük a kezelőorvosunk tanácsát.