Mégsem pollenallergia?

Allergia forrás: www.patikamagazin.hu
Allergia forrás: www.patikamagazin.hu

A tavaszi-nyári pollenszezon már a végéhez közeledik, és hamarosan inkább keressük fel háziorvosunkat megfázásos tünetekkel, mint az allergiára utaló tüsszögéssel, orrfolyással és szemproblémákkal. Fontos azonban, hogy figyelje saját magát, és felismerje a jeleket, ha nem megfázásos-hőemelkedéses tüneteket tapasztal, hanem a megszokott, allergiára utaló jeleket.

Könnyen lehet ugyanis, hogy nem pollenallergiával küzdött az elmúlt hónapokban, hanem olyan típusával a betegségnek, melyek állandóan környezetében levő tényezők váltanak ki. Az egész évben észlelt allergiás tünetek hátterében házi poratka, vagy akár penészgombák spórái is állhatnak, de kedvence szőrére is produkálhatja a tüneteket. De mi a teendő akkor, ha nem szeretne az év minden napján allergiától szenvedni?

Ez természetesen attól függ, hogy mi a kiváltó ok. Ebben szakorvos segíthet Önnek allergiateszt elvégzésével. Fontos, hogy ha poratka, vagy például penész a hibás, akkor a kiváló okot szüntesse meg. E a házi por esetében nem lehetséges teljesen, hiszen még a tökéletesnek hitt higiénia esetében is számolni kell a poratka huzatokban, ágyakban, kanapékban való jelenlétével.

Erősítse immunrendszerét, és a felesleges gyógyszerszedés helyett válassza inkább a természetes hatóanyagokat. A homeopátia már számtalanszor bebizonyította, hogy alkalmas olyan tünetek enyhítésére is, amelyeknél a hagyományos orvostudomány a gyógyszerek számos mellékhatásával esetleg nem ért célba. Tudjon meg minél többet az Önt érintő allergia típusról, így az állapot javítása is sokkal könnyebb lehet.