A magas parlagfű koncentráció igazi rémálom

Parlagfű koncentráció

A sokak által csak mérgező gaznak nevezett növény valóban megkeseríti az emberek egy részének az életét, amikor intenzíven virágzásnak indul. A parlagfű koncentráció mérték mindig attól függ, hogy mikor kezdődik a virágzás.

A magas parlagfű koncentráció mértéke

Tömegesen augusztus elején kezd virágozni, ami olyan időszak az erre allergiás személyeknek, amit legszívesebben kitörölnének az életükből. Július végétől számítják a pollenszezon kezdetét. Szabály is vonatkozik a parlagfűre, ugyanis irtani kell. Ahol kisebb területről van szó, ott gyomlálással is meg lehet oldani, de ahol méretesebb területeket borít be a parlagfű, ott kaszálással kell védekezni. Amikor a legmagasabb a parlagfű koncentráció, akkor még néha azok is érzékelik, akik amúgy nem allergiásak rá. Bár felreppentek olyan hírek is, hogy ez a növény nem gaz és nem kell teljesen kiirtani, mert jótékony hatásai is vannak, viszont ez nem vigasztalja azokat, aki állandó tüsszögéssel, orrfolyással, köhögéssel és szemviszketéssel küszködnek ezen időszakban nap mint nap. Az internet ilyenkor is a segítségére van az embereknek, hiszen a az Országos Közegészségügyi Intézet gondoskodott arról, hogy online formában is tájékoztassa az embereket, mikor milyen allergiára kell felkészülni és temérdek portál van, ahol különféle tanácsok vannak a megelőzésre vagy a kezelésre.

Bár sokan vannak, akik erre a növényre reagálnak érzékenyen, de jelentős azok száma is, akik másra allergiásak. Éppen ezért hasznosak azok az információk, amelyek megtalálhatóak a világhálón, hiszen fel lehet készülni, már amennyire az ilyesmire lehetséges. Amikor a parlagfű koncentráció egészen magasra ugrik, akkor ajánlott a szakorvosok tanácsait maximálisan betartani, ezzel is csökkentve a kellemetlen tüneteket. Ilyenkor, ajánlatos minél kevesebb időt a szabadban tölteni és aki teheti, az jól teszi, ha erre az időszakra iktatja be a szabadságát és elutazik olyan tájra, hol híre sincs a parlagfűnek. Akinek ez nem kivitelezhető, az csökkentheti a tüneteket, ha napszemüveget visel és a táskájában mindig van orrspray, de otthon is tehet azzal, hogy gyakrabban cserél ágyneműhuzatot. Semmiképpen nem szabad mindenféle gyógyszert bevenni, hanem szakorvost kell felkeresni,