Hőszigetelés okosan

Hőszigetelés forrás: hoszigetelesportal.hu
Hőszigetelés
forrás: hoszigetelesportal.hu

A tavasztól őszig terjedő időszakban a lakásfelújítók és korszerűsítést tervezők gyakran döntenek a hőszigetelés feljavítása mellett. De mégis melyek azok a teendők, amelyekre mindenképpen hangsúlyt kell helyezni? Hogyan oldható meg viszonylag olcsón az efféle beruházás? Van mód arra, hogy ne kelljen több százezer forintos költséget csinálni magunknak?

A hőszigetelés a megfelelő alapanyagok és szakember kiválasztásával könnyen lehet, hogy olcsóbb lesz, mint gondolná. A külső homlokzat szigetelése kapcsán érdemes elgondolkodni olyan fedőanyagok használatán, melyek már kialakításukból adódóan is alkalmasak a hővisszaverésre, valamint a szigetelésre.

Nem mindegy az sem, hogy milyen nyílászárók mellett teszi le voksát, és azok hogyan kerülnek beépítésre. A hőhidak kialakulása megakadályozható, ha odafigyel az ablakok és a tokok találkozási pontjaira. Természetesen mindez még kevés ahhoz, hogy elkerülje az otthonokban olyan gyakran problémát okozó penészesedést.

A feketés foltok a bútorokon, falakon, textíliákon nem csak azért jelentenek problémát, mert esztétikailag nem nyújtják épp a legszebb látványt, sőt, kellemetlen szag is társulhat hozzájuk, hanem a penészspórák a levegőben allergiát okozhatnak. Napjaink allergiás megbetegedéseinek nagy része a lakáson belüli okokra, például a penészre vezethetőek vissza. Tegyen aktívan annak érdekében, hogy ne kelljen szembesülnie a folyamatos tüsszöggéssel, könnyezéssel, torokfájással, és az ezzel járó immunrendszer gyengüléssel! A hőszigetelés módjának és alapanyagának megválasztása az első lépés effelé.