Fogyasszunk virágport az allergia ellen

Virágpor
Virágpor

Nagyon sokszor halljuk a „kutyaharapást szőrével…” kifejezést és be kell látnunk, hogy ez akár az allergia elleni harcban is működhet. Összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy miért lenne fontos virágport fogyasztani. Természetesen a beszerzése sem jelenthet problémát, mert a legtöbb kereskedésben megvásárolhatjuk és az egyik leghasznosabb táplálékunk lehet.

Az asztma és légzési nehézségekkel küzdőknek is ajánlott a fogyasztása, mert nagyon sok antioxidáns található a kis virágporokban és ezek kiválóan segítenek az asztma leküzdésében. Egy érdekes kísérlet azt is kimutatta, hogy a pollenallergiában szenvedők 94%-nak megszűntek az allergiás panaszai a virágpor fogyasztását követően.

Nagyszerű táplálék-kiegészítőként is szolgálhat, mert nagy a B-vitamin tartalma, emellett fontos szénhidrátokat és nyomelemeket is tartalmaz a virágpor.

A pikkelysömör és az ekcéma elleni harcban is élen járnak, nagyon gyorsan megszüntetik az égő, viszkető érzést és kiválóan nyugtatják a bőrt.

A virágpor fogyasztásáról biztosan nem sokan hallottak még hazánkban, de érdemes lenne kipróbálni, mert egy sor problémát segít leküzdeni, csodás immunrendszer erősítő, tanulmányok szerint felérhet egy antibiotikumos kúrával is, a baktériumok nagy ellensége.

A székrekedésben szenvedőknek is barátjuk lehet a virágpor, rövid időn belül segít beállítani a megfelelő gyomorürítést, ráadásul a folyamatos evési kényszert is megszünteti. Egy kis csodaszerről beszélünk, amelynek ott lenne a helye mindannyiunk házi patikájában és akkor nem kellene sem az allergia kellemetlen tüneteitől, sem egy sor más problémától szenvedni nap, mint nap.