Életmódváltással az allergia ellen

Allergia
Allergia

A köhögés, tüsszögés és a hozzájuk hasonló tünetek nem mindig utalnak megfázásra, náthára. Főleg napjainkban tapasztalják a háziorvosok, hogy mind többen fordulnak hozzájuk allergiára utaló tünetekkel, akiket azután szakorvoshoz irányítanak át, remélve ezzel, hogy az allergiát kiváltó tényezőre mihamarabb fény derül.

Amennyiben Önt is érinti a probléma, fontos tisztában lennie azzal, hogy nem csak a gyógyszerek hozhatnak enyhülést a panaszokra. Azok a szerencsések, akik a pollenre allergiásak, örülhetnek, hiszen a szezon elmúltával tüneteik is enyhülni fognak. Nincs ez azonban így azoknál, akik valamilyen egész évben jelen levő tényezőt viselnek nehezen.

Bár tény, hogy az allergiás panaszok hátterében gyakran pszichés okok állnak, mint azt már korábbi cikkünkben is említettük, de amellett sem mehetünk el, hogy mind a megelőzésben, mind a kezelésben fontos szerep jut az életmódváltásnak, a szervezet étkezéssel és testmozgással történő megtámogatásának. Az edzés egyébként kiválóan alkalmas arra, hogy egészségi állapotát helyrehozza, ugyanis mind az immunerősítés, mind a mozgás által elérhető testsúlycsökkenés jótékony hatással van a legtöbb betegség alakulására.

Allergiával küzdve tehát figyeljen oda arra, hogy hozzájuttassa szervezetét minden szükséges ásványi anyaghoz és vitaminhoz, de az esszenciális zsírsavak beviteléről is gondoskodnia kell. Hasonlóképp fontos, hogy naponta legalább félórát mozogjon, lehetőleg olyan edzésformát választva, melyet pszichésen is szívesen végez.