Az allergia tünetei egyénenként változnak

Az allergia tünetei

Számtalan dolog és anyag okozhat allergiát, amit nem szabad félvállról venni, ugyanis míg egyes anyagok bizonyos személyeknél csupán kellemetlenséget okoznak, addig más anyagok másoknál igen komoly, olykor veszélyes tüneteket képesek előidézni.

Allergia tünetek egyénenként változnak

Az allergia tünetei számtalan módon jelentkezhetnek. Olykor csak egy kis orrdugulás, tüsszögés és szemviszketés keseríti meg a mindennapokat, máskor duzzanatok, piros foltok, viszkető területek jelennek meg a bőrön. Sőt, olyan is előfordul, hogy a duzzanat belül történik és elzárja a légutakat, ami tragikusan végződhet. tehát, nem illik és nem is szabad kinevetni azt, akit ilyesmi gyötör, mert csak az érintett személy tudja és érzi, hogy mit okoz bizonyos anyag a szervezetében. Nemcsak látványra csúnya a tünetek többsége, de fájdalmas is lehet. Itt pedig nem arról van szó, hogy az allergia tünetei egy kis viszketést okoznak, amit ki lehet bírni, hanem valódi gyötrő fájdalmat, súlyosabb esetben fulladást és halált is. Tehát, mielőtt bárki hisztisnek nevezne valakit, csak mert allergiára panaszkodik, az előbb olvasson utána az allergia tüneteinek és annak, hogy mit képesek okozni!

Aki nehezen lélegzik, szorít a mellkasa, vagy a levegővételnél sípoló hangot ad ki, az nem szabad késlekedjen, hanem azonnal orvoshoz kell fordulnia, nehogy visszafordíthatatlan következményei legyenek az egésznek. Mindez jelentkezhet szezonálisan, amikor az allergia tünetei csak az év bizonyos szakaszában jelentkeznek. Ekkor csak arra/azokra a bizonyos anyagokra válaszol ilyen hevesen a szervezet, amelyek az adott időszakban virágoznak.

A munkahelyi kategóriába az tartozik, ami akkor vált ki heves reakciót, amikor a feladatát végezve olyan anyagokkal érintkezik, amit a szervezete nem képes tolerálni. Ezen lehet segíteni véglegesen egy munkahely váltással. Viszont a por, az állati szőr vagy a toll képes egész évben kiváltani az allergia tüneteit. Az orvostudomány napról-napra fejlődik, ezért bizakodni kell, hogy majd találnak valamit, ami végérvényesen képes meggyógyítani ezt a betegséget is és az allergia tünetei nem fognak többet jelentkezni.