Kálcium allergia ellen? Oszlassuk el a tévhiteket!

Kálcium allergia ellen? Oszlassuk el a tévhiteket!

Valóban jó a kálcium allergia ellen? Az alapanyagra sokan úgy tekintenek, mint a darázscsípés, az eper allergia, vagy például a diófélékre adott allergiás reakció tuti ellenszerére. Fontos azonban eloszlatnunk a tévhiteket a témával kapcsolatban, hiszen a súlyos anafilaxiás sokk esetében ezen akár az érintett élete is múlhat.

De ne menjünk azonnal ilyen messzire. Nézzük elsőként, mire jó ténylegesen a kálcium, és kiknek javasolt rendszeres fogyasztása étrend-kiegészítő formájában! Read More

A mandula allergia akár anafilaxiás sokkot is okozhat!

A mandula allergia akár anafilaxiás sokkot is okozhat!

A mandula allergia ismeretében érdemes az alapanyagot kerülni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy ilyenkor is számolni kell a keresztallergia lehetőségével. Mit jelent ez?

Milyen tünetek utalhatnak arra, hogy a mandulát jobb kihagyni az étrendből? Hogyan lehetséges a mandula allergia kezelése? Van-e mód erre egyáltalán, vagy inkább a dióféle teljes kerülése javasolt? Read More

Eper allergia: nem csak ízletes gyümölcsről van szó!

Eper allergia: nem csak ízletes gyümölcsről van szó!

Ízletes, méretes, piros gyümölcs, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, néha viszont az eper allergia kíséri fogyasztását. Az eper sokak kedvencének számít a kora nyári időszakban, viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy akár eperallergia tünetei is együtt járhatnak vele.

2 éves kor alatt nem is ajánlják, hogy bevezessük az étrendbe, hiszen a kicsiknél gyakran jelentkezik allergiás reakció az újonnan megkóstolt alapanyagokra.

Mivel allergia azonban bármelyik életkorban megjelenhet, ezért a bőr felső rétegének duzzanatával járó panaszok esetében érdemes az eperre, mint allergiát kiváltó tényezőre asszociálni. Read More