Allergia ellen megelőzéssel is lehet tenni

Allergia ellen

Minden szervezet más és eltérően reagál bizonyos anyagokra, eseményekre. Éppen ezért nem lehet azt mondani valamiről, hogy az mindenkinek jó vagy rossz. Ugyanez a helyzet akkor is, amikor érintkezésbe lép bizonyos ételekkel, italokkal, kozmetikumokkal, pollennel vagy bármi mással. Egyeseknél semmilyen reakciót nem vált ki, másoknál hevesen védekezni kezd. Allergia ellen akkor kell fellépni, amikor bizonyos anyagokat képtelen tolerálni a szervezet, esetleg nem ismeri fel és ellenségnek véli.

Szám szerint pontosan nem lehet megmondani, hogy hányféle anyag képes ilyen reakciót kiváltani, de tény, hogy nagyon sok. Amikor ételek, italok váltják ki, akkor viszonylag könnyen lehet védekezni az allergia ellen, hiszen elég csak elkerülni és máris meg van oldva a probléma. Ugyanez a helyzet a kozmetikumokkal vagy gyógy-készítményekkel. Nem kell használni, nem kell szedni és akkor feleslegessé válik a harc az allergia ellen. Szintén könnyedén megelőzhető az olyan intolerancia, amit a macska– és a kutyaszőr okoz, mivel ha nincs a közelünkben, nem él a lakásban, akkor nem jelentkezik a szervezet heves reakciója. Ellenben, amikor olyasmi váltja ki ezt a negatív reakciót, ami a levegőben van, mint például a pollen, akkor már sokkal nehezebb hatékonyan harcolni az allergia ellen. A kínzó tünetek megkeserítik a mindennapokat, ráadásul állandó jelleggel készenlétben kell állni és nem szabad otthon felejteni a orrcseppet, szemcseppet, allergia ellen felírt gyógyszert.

Egyesek el sem tudják képzelni, hogy mennyire nehéz így élni. Még viszonylag „szerencsésnek” mondhatja magát az, aki csak egy-két fajta pollenre allergiás, de aki többre vagy szinte az egész szezon alatt szenved, az nagyon nem várja a tavaszt és inkább a didergő tél lesz a kedvenc évszaka. Allergia ellen természetes praktikákkal is lehet harcolni. Természetesen mindig az a legjobb, ha sikerül megelőzni és nem kell kezelni. Viszont, amikor elkerülhetetlen és hagyományos praktikák nem hoznak enyhülést, akkor maradnak a gyógyszertári készítmények, hogy elviselhetővé váljanak a tünetek.