A tavaszi fáradtság ellenszerei

A tavaszi fáradtságot senki sem kedveli
A tavaszi fáradtságot senki sem kedveli

A meleg idő közeledésével egyre inkább érezzük a tavaszi fáradtság előjeleit. Ha szeretnénk elkerülni ezt az állapotot, akkor érdemes átolvasni a következő pár sort, hiszen így sokkal könnyebben át tudjuk vészelni az átmeneti időszakot. A fáradtság legjobb ellenszere egy tisztítókúra. A salaktalanító kúrákat tavasszal kell elvégezni, de nem kell komoly lé-böjtökben sem gondolkodni. A felhalmozott salakanyagoktól könnyedén meg tudunk szabadulni, így a test is felfrissül. Ne felejtsük el megnövelni a napi C-vitamin adagot. Erősítjük az immunrendszerünket, így gyorsan megszabadulhatunk a kimerültségtől. Tabletták helyett viszont, szavazzunk a gyümölcsökre, zöldségekre.

 

 

Töltsük fel D-vitamin raktárainkat is és sétáljunk egyre többet a szabadban. A tavasz első napsütéses napjait használjuk ki és menjünk el párnapos kirándulásokra. Egy ilyen alkalomnak köszönhetően, új energiával tudunk feltöltődni. A reggeliről sem szabad megfeledkezni, ez talán most még fontosabb, mint eddig bármikor. A szervezetünk így tudja majd ellátni a szükségszerű feladatait. A tavaszi fáradtságot nagyszerűen mellőzni tudjuk egy kis testmozgással.

 

A jóga azért is szerencsésebb választás, mert nemcsak a testet, hanem a lelket is felkészíti az új időszakra. A szaunázás jótékony hatásait is igénybe lehet venni, hiszen erősíti a szervezetet, felpezsdíti a vérkeringést, méregtelenít. Nem utolsó sorban, a megfelelő folyadékpótlásról sem szabad megfeledkezni. Tavasszal nem gond, ha az ajánlott napi 2 liternél többet fogyasztunk.