A szénanáthát is komolyan kell venni!

Szénanátha

Mindenféle anyag vesz körül minket, természetes és mű egyaránt. Némelyek ártalmatlanok, de vannak veszélyesek is. sőt, olyan is, ami csak bizonyos személyeknél vált ki heves reakciót. Sajnos egyre többen vannak, akiknek a szervezetük valamit nem képes tolerálni és olyan tüneteket produkál, ami olykor gyenge és csak kissé kellemetlen, máskor pedig életveszélyes is lehet.

A szénanáthát komolyan kell venni

Ebbe a kategóriába sorolható a szénanátha is, amiről nyugodtan kijelenthetjük, hogy azon az úton halad, amin népbetegséggé válik. Megszámolni sem lehet azon személyek számát, akik a szénanátha gyengébb-erősebb tüneteivel küszködnek nap mint nap. Az állandó tüsszögés, a folyamatos szemviszketés, az orr bedugulása és folyása mind-mind csökkentik az életminőséget. Vannak gyógyszerek, különféle készítmények, amelyek révén csökkenteni lehet a tünetek súlyosságát, de ezek nem az okot szüntetik meg. Pedig az igazi gyógymód az, hogy az okot megszüntetni, majd a tüneteket kezelni. Csak a tüneti kezelés nem fog tartós és végleges eredményt produkálni. Meg kell előzni azzal, hogy az élettérből kiiktatásra kerülnek azon anyagok, amelyek a panaszokat okozzák.

Némi túlzással fogalmazva, szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek csak egy-egy bizonyos növény pollenje okozza a szénanáthát, mert azt kiiktatva a környezetéből, máris a kiváltó okot száműzték és így a tünetek elmúlnak. Tudatosan mindig elkerülve az adott anyagot, véglegesíthető a szénanátha kezelése. Viszont vannak esetek, amikor ez nem lehetséges. Ilyenkor fel kell vértezni a szervezetet, hogy minél erősebb legyen és a szénanátha tünetei ne okozzanak súlyos következményeket és olykor be kell vetni a gyógyszertári készítményeket is, bármennyire is ódzkodnak ettől az alternatívától.

Sokan csak legyintenek, amikor valaki azt mondja, hogy a szénanátha keseríti meg az életét. Az ilyen személyek gondoljanak arra, hogy milyen érzés lehet nap mint nap úgy élni, hogy az orr be van dugulva, a szem éget, viszket és szúr, a tüsszögés állandó, a torok pedig kapar. Ugyanis ezek a szénanátha legjellemzőbb tünetei.