A parlagfű még mindig allergiás panaszokat okozhat

Parlagfű
Parlagfű

Hazánkban is tévednek azok a személyek, akik azt gondolták, hogy a nyár lejártával vége szakad a különböző pollenek okozta allergiáknak is. Sajnos az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint még közel sincs vége a parlagfű pollenszórásának. Így nagy a valószínűsége annak, hogy az erre érzékenyeknek továbbra is lesznek gondjaik, mivel főleg a fővárosban eléggé magas szintet mértek.

Természetesen a környező városok sem képeznek kivételt, de jóval alacsonyabb szintet mértek, azonban a parlagfű pollenre érzékenyek még ettől a mért kis szinttől is szenvedhetnek. Legelső sorban orrfolyás és köhögés kínozza az érintett személyek, akik pollenallergiában szenvednek. Azonban vannak olyan esetek is, amikor komolyabb tünetekkel találkozhatunk. Ilyenkor az allergiában szenvedőnek minél előbb orvoshoz kell fordulnia, mivel gyógyszeres kezelés nélkül nagy a valószínűsége annak, hogy az állapota csak rosszabb lesz. Sokan csak gyengébb tüneteket produkálnak, így ajánlott a természetes gyógymódokat bevetni a kemikáliák mellett vagy, ha lehetséges, akkor helyett.

Nagyon sok olyan gyógynövénynek van jótékony hatása az ilyen problémákra, természetesen a szakemberekkel való konzultáció kihagyhatatlan. Megoldás tehát minden esetben van és ezért érdemes mielőbb kezelni ezt a problémát, mert sajnos a csak nyári szezonra gondolt parlagfű és sok más hasonló növény pollenszórása most sokkal hosszabb ideig tartanak majd, ami komolyabb kellemetlenségeket is okozhat majd nagyon sok ember számára.