A pollenindex

Szerző admin | Kategória :Pollen | 15-08-2013

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A levegőben lévő pollenmennyiséget darab/köbméterben mérik, és a laikus közönség számára érthetőbb módon, 4 kategóriába sorolják be (alacsony, közepes, magas, nagyon magas koncentráció). Ez az évek óta használt módszer azonban csak egy fajra vonatkozik, a pollenre érzékenyek nem tudják meg ebből, szervezetüket milyen pollenterhelés éri akkor, amikor a pollenszezon ideje alatt ténylegesen kint vannak a szabadban.

Erre való a pollenindex. A pollenindex egy szám, amely azt mutatja meg, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet. A pollenindex számításánál az összes, aktuálisan virágzó allergén hatását figyelembe vesszük. Olvasd Tovább »

Kevesebb a virágpor a levegőben

Szerző admin | Kategória :Pollen | 15-04-2014

Pollen

Pollen

Nagyon sokan szenvednek különböző allergiában, a porra vagy akár a levegőben lévő pollenre érzékenyek. Az érintetteknek így talán egy jó hír, hogy a hideg idő beköszöntével jelentősen csökkent a levegő pollenkoncentrációja is. A nyárfa pollenszezonja lassan a végéhez közeledik, amely nagyon sok bosszúságot okozott a betegeknek. Természetesen ezt más virágzások követik, ugyanis a kőris, a ciprus- és a tiszafafélék is ontják virágaikat. A hideg, esős időnek köszönhetően a napokban nem kell nagy kellemetlenségektől tartani, mert az eperfafélék virágjainak megjelenése ellenére is alacsony tartományba marad a levegő pollenkoncentrációja. Az Országos Környezetegészségügyi Intézed adatai szerint a platán és a nyír virágporának mennyisége helyenként elérheti a magas szintet. Olvasd Tovább »

Otthonosan kialakított kiadó szoba a Corvinus egyetem mellett

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 13-04-2014

Kiadó szoba a Corvinus egyetem mellett

Kiadó szoba a Corvinus egyetem mellett

Ha egy diák érkezik a fővárosba tanulni, akkor első feladata az lesz, hogy megtalálja a megfelelő albérletet, ahol be tud rendezkedni akár évekre is. A legfelkapottabb helyeknek a felsőoktatási intézmények környéke számít. Ha érdekli Önt is egy kiadó szoba a Corvinus egyetem mellett, akkor kattintson a linkre és máris láthatja, hogy milyen nagyszerűen fel van szerelve. Szinte egyetlen perces sétára található az Egyetem, így teljesen a belvárosban található. Mindent egyedileg lehet mérni, így csak azt a gázt, villanyt és vizet kell kifizetni, amely ténylegesen elfogyasztásra is került. A lakás 65 négyzetméteres és a Lónyai utcában található. Olvasd Tovább »

Mikor segít a családterápia

Szerző admin | Kategória :Egészség | 11-04-2014

Családterápia

Családterápia

Felhívattak az iskolába, az osztályfőnöknő szeretett volna beszélni velem. Állítása szerint, a lányomnak komoly gondjai vannak, nemcsak a tanulással, de a viselkedésével is. Azt javasolta kérjük ki egy gyermekpszichológus véleményét. A szakember szerint családterápia volna a megoldás, mert Ő úgy gondolja, a családon belüli problémák jelentik a gondot. Életemben nem vettem még részt családterápián, de a férjemmel elhatároztuk, hogy mindent megteszünk a lányunkért és elvállaljuk ezt is. Olvasd Tovább »

Egy védett világ a hiperérzékenyeknek

Szerző admin | Kategória :Allergia | 08-04-2014

Hiperérzékenység

Hiperérzékenység

Egyre több embernek okoznak különösen nagy szenvedést a vegyszerek, dohányfüst vagy akár a vezeték nélküli készülékek által kibocsájtott elektromágnesesség. A hiperérzékenyek mindennapjai igazi kínokkal járnak, éppen ezért Zürichben egy lakóházat építettek ezeknek az embereknek. 15 lakást foglal magába a ház, amelyben nem lehet mobiltelefont-, parfümöt használni és természetesen a dohányzást is el lehet felejteni. Az MCS szindrómának nevezett betegség kutatások szerint 5000 embert érint Svájcban és a számuk folyamatosan növekszik.

A kezdeményező az 59 éves Christian Schifferle volt, akinek pokollá tette az életét az elektromágneses érzékenység és a város pénzügyi támogatásával végre sikerült a házat megépíteni. Olvasd Tovább »

Friss paleo ízek borsikafű használatával

Szerző admin | Kategória :Egészség | 04-04-2014

Borsikafű

Borsikafű

A sokak számára egészséges paleo étrend betartása – a rendszeres menüfogyasztással vagy a hagyományos otthoni ételekkel – nem egyszerű. Kimaradnak a használatból a gabonafélék, a kenyér, a tejtermékek és a hüvelyesek is. A diéta segítséggel könnyebben betartható: a paleo ételrendelés Budapest területén elérhető. Ha a regisztrációt követő rendelése kedd, szerda, csütörtök és péntek vonatkozásában, a kiszállítás napját megelőző reggel 9 óráig hozzánk beérkezik, másnap máris finoman ízesített paleolit ételeket fogyaszthat! Olvasd Tovább »

Influenza csecsemőkorban

Szerző admin | Kategória :Egészség | 25-03-2014

Influenza

Influenza

Nagyon óvjuk gyermekeinket még a széltől is, de az influenzajárvány idején nagyon nehéz elkerülni a megbetegedéseket. A kisgyermekek és az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, valamint azok, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

A bölcsődében, óvodában óhatatlanul is egymásra tüsszögnek a gyermekek, megérintik egymást és ez már elég ahhoz, hogy az influenza vagy egyéb fertőző betegségek utat nyerjenek maguknak. Az adatok riasztóak, három gyermekből egy megbetegedik az influenzajárvány idején, míg a felnőtt lakosságon belül 10-ből egy ember fertőződik meg. Természetesen ebben a helyzetben is a legfontosabb a kicsit egészségi állapota, hogy mennyire erős védekezőképességgel rendelkeznek. Olvasd Tovább »

A természet a maga gyönyörűségében

Szerző admin | Kategória :Természet | 24-03-2014

Természet, mely ellazít

Természet, mely ellazít

Gondolkoztunk már azon, hogy azok a gyönyörű erdők és tájak meddig maradnak majd fenn a mai körülmények mellett? A természetet úgy kell megőriznünk, ahogy mindig is volt, a maga természetes állapotában, különben már nem lesz ’’természetes’’.

Az élővilág megőrzése, a zöldterületek és az állatok élőhelyeinek védése kiemelten fontos szempont az emberek számára, ha továbbra is gyönyörködni akarunk a tájakban és a gazdag erdőkben. A természet kiváló lehetőségeket tartogat egy kis kikapcsolódásra. Egy családi kirándulás a hazai erdőkben az egyik legjobb szabadidős tevékenység, amit csak el tudunk képzelni. Megfigyelhetjük a megannyi honos fafajtát és a több 100 növényfajtát, amelyek hazánk növényvilágának színe javát képviselik. Olvasd Tovább »

Fülplasztika, amivel Ön is megszépülhet

Szerző admin | Kategória :Egészség | 23-03-2014

Fülplasztika

Fülplasztika

Vannak olyan szépséghibák a testünkön, amelyeken sajnálatos módon nem tudunk változtatni. Egyedüli mód a változáshoz és ezek szépítéséhez a plasztikai műtét lenne, aminek a segítségével látványos változáson mehet végig a páciens. A fülplasztika egy kiváló megoldás lehet azok számára, akik nincsenek megelégedve a fül méretével, formájával vagy éppenséggel ennek állásával, hiszen megtörténhet, hogy ez túlságosan távol helyezkedik el a koponyától. Olvasd Tovább »

Napelemes rendszerek az Nrtel jóvoltából

Szerző admin | Kategória :Megújuló energia | 21-03-2014

Napelemes rendszerek az Nrtel-től

Napelemes rendszerek az Nrtel-től

Bizonyára minden ember törekszik arra, hogy miként tudná energia költségeit hosszú időtávon keresztül csökkenteni, avagy teljesen visszaszorítani. Sokan úgy vélik, hogy ez a vágy csupán álom, azonban az Nrtel gondoskodik arról, hogy minden ember álma valósággá váljon. Ugyanis a megújuló energia tekintetében képes valami maradandót alkotni, hiszen a napelemes rendszerek az nrtel-től rendkívüli megbízhatóságról, magas hatásfokról tesznek bizonyságot a lakosság számára.

Olvasd Tovább »

Máris támadnak a pollenek!

Szerző admin | Kategória :Allergia, Pollen | 18-03-2014

Allergia

Allergia

A pollen allergiában szenvedők már rettegnek a tavaszi időszaktól, amelyben most a vártnál hamarabb is érkezett. Az enyhe tél, a korai melegek miatt a tiszafafélék, de már a mogyoró és az éger is bontogatja virágait és szórja a polleneket. Sokan a nyárfa- és a fűzfafélék virágporaira allergiások, sajnos nekik is megérkezett a tüsszentésekkel teli időszak.

A kellemetlen tünetek a legszebb napsütést is be tudják árnyékolni, mert a tüsszögés mellett a folyamatos orrfolyás, a szem irritációja a legerősebbeket is ledönti a lábáról. A tavasz már visszafordíthatatlan, de a bioboltokban, gyógyszertárakban találunk olyan készítményeket, amelyek sok esetben tudnak segíteni. Olvasd Tovább »

Közeledik az allergia és a pollenszezon

Szerző admin | Kategória :Allergia | 18-03-2014

Allergia a pollenszezon idején

Allergia a pollenszezon idején

Magyarországon rengetegen szenvednek a pollenek és növények káros hatásaitól. Az allergia indexek hazánkban rendkívül magasak. A tavasz beköszöntével a növények újra növekedésnek indulnak és megindul az allergiaszezon. hazánk legnépszerűbb allergén növénye a nyárfa és a parlagfű. Utóbbi gyomnak számít és próbálják is minél jobban irtani, főleg az allergiás problémák miatt. A tünetek változóak lehetnek, általában minden embernél kicsit másak.

A legjellemzőbbek a folyamatos tüsszögés, orrfolyás, esetleges köhögés és kiütések a bőr felszínén. Utóbbi a túlzott napsugárzás következtében is előjöhet. Vannak emberek, akik a túlzott UV sugárzás hatására is allergiás tüneteket produkálnak. A legnagyobb problémát azonban továbbra is a levegőben keringő pollen anyagok okozzák, amelyek légúti reakciókat váltanak ki és néhány embernél komoly tünetek is felléphetnek. Olvasd Tovább »

Oldalunkon környezetbarát megoldásokat ismerhetsz meg

Szerző admin | Kategória :Zöld energia | 10-03-2014

Környezetbarát

Környezetbarát

A vegyszermentes megoldásokat szerencsére egyre többen keresik, ismerik fel az előnyeit. Ma már nem csak a kiskertekben, növénytermesztésben terjednek ezek a környezetbarát megoldások, hanem a háztartásokban is. Miért szennyeznénk szándékosan a környezetünket, a lakásunkat, a bőrünket ha más megoldást is választhatunk? Nagyanyáink praktikái legalább annyira hatékonyak lehetnek, mint a hipermarketekben kapható mosó és tisztítószerek, kozmetikumok. Az egészséges, vegyszermentes termékek használatával csökkenthetjük a különböző allergiás megbetegedéseket is. Olvasd Tovább »

A környezetvédelem növelvő fontossága

Szerző admin | Kategória :Környezetvédelem | 05-03-2014

Környezetünk védelmet igényel.

Környezetünk védelmet igényel.

Sajnos manapság egyre gyakoribban láthatunk illegális szemét lerakóhelyeket és alapvetően több szemetelést, mint pár évvel ezelőtt. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni milyen fontos is a környezetvédelem. A ledobott hulladékot a föld csak nagyon sokára képes lebontani.

Egy műanyagdarabhoz például 50 évre van szüksége az anyatermészetnek. Fontos, hogy ügyeljünk a tisztaságra és a szemetet a megfelelő helyen tároljuk el. A környezetvédelem fontossága kiemelt mértékben növekedett az elmúlt évtizedek során, mivel az erős ipari fejlődés sok káros anyagot juttatott a levegőbe. Olvasd Tovább »

Ajakherpesz, minden, amit tudni érdemes róla

Szerző admin | Kategória :Egészség | 04-03-2014

Ajakherpesz

Ajakherpesz

Az ajakherpesz nagyon sok embernek megkeseríti az életét, mert folyamatosan felüti a fejét. Van azonban néhány apróság, amelyet nagyon kevesen tudnak a témával kapcsolatban. A Herpes simplex vírus egyik törzse a felelős a betegségért, amelyet a lakosság fele hordoz magában. Néhány napig tünetmentes, azután jelennek meg a szájon a hólyagok, amelyeknek a kifakadása idejében figyelni kell az elfertőződés veszélyére. A herpesz eltüntetése még nem jelenti a vírustól való megszabadulást, mert a későbbiekben még előjöhet, ha a szervezet valamiért legyengülne. Különösebb probléma nélkül elmúlnak a szájon keletkezett hólyagok, de ha láz is jelentkezik, esetleg más kellemetlenségek, akkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Olvasd Tovább »

A vitaminok nem segítenek a rák és szívbetegség megelőzésében

Szerző admin | Kategória :Egészség | 26-02-2014

Vitaminok

Vitaminok

Folyamatosan arról hallunk, hogy mindenféle vitaminra szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy az utóbbi „divatos” betegségeket meg tudjuk előzni. Ebben az esetben is meg kell találni az arany középutat, mert a túlzott vitaminadagolás lehetséges, hogy többet árt, mint használ.

Egy 2003-ban készült amerikai tanulmány arra kereste a választ, hogy az E-vitamin és a béta-karotin táplálékkiegészítők mennyire hatékonyak a daganatos betegségek ellen folytatott harcban. Az eredmények nagyon meglepőek, a szakemberek szerint a béta-karotin nem nevezhető egészségesnek, mert inkább árt a szervezetnek, mint használna. Nem csak az Amerikai Egyesült Államokban, hanem Európában is a két legtöbb halálesettel végződő betegségfajta a daganatos és a szív-és érrendszeri betegségek és végre jó lenne valamiféle előrelépés a megelőzésükben. Olvasd Tovább »

C vitaminnal a szélütés ellen

Szerző admin | Kategória :Természet | 18-02-2014

Szélütés

Szélütés

Az utóbbi napokban egyre több helyen olvashattuk, hogy egy kutatás szerint a C-vitaminban gazdag ételek csökkentik a szélütés kockázatát. Érdemes alaposan körbejárni a témát és valóban elgondolkodni a dolgon. Többféle szélütés is jelentkezhet az embereknél, az egyik legveszélyesebb az agyvérzéses stroke, amely a legtöbb esetben maradandó sérüléseket okoz az agyban vagy akár halálhoz is vezethet. A kutatók szerint az egyik legnagyobb rizikófaktor a vitaminok hiánya és ezek között is talán a C-vitaminnak van ebben a legfontosabb szerepe. A stroke ezen fajtája során megreped az agyi artéria és vérzik, így sajnos több esetben halállal is végződhet. Olvasd Tovább »