A pollenindex

Szerző admin | Kategória :Pollen | 15-08-2013

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A levegőben lévő pollenmennyiséget darab/köbméterben mérik, és a laikus közönség számára érthetőbb módon, 4 kategóriába sorolják be (alacsony, közepes, magas, nagyon magas koncentráció). Ez az évek óta használt módszer azonban csak egy fajra vonatkozik, a pollenre érzékenyek nem tudják meg ebből, szervezetüket milyen pollenterhelés éri akkor, amikor a pollenszezon ideje alatt ténylegesen kint vannak a szabadban.

Erre való a pollenindex. A pollenindex egy szám, amely azt mutatja meg, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet. A pollenindex számításánál az összes, aktuálisan virágzó allergén hatását figyelembe vesszük. Olvasd Tovább »

Az atópiás dermatitis nevű betegség – 2. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 29-01-2015

Az atópiás dermatitisnek számos tünete lehet

Az atópiás dermatitisnek számos tünete lehet

Az atópiás dermatitist belső allergének is kiválthatják, így nemcsak a külső tényezőkre kell vigyázni. Sok esetben egyszerű allergiának gondolják a betegségeket, csak később derül ki, hogy nem egyszerűen erről van szó. Az elfogyasztott táplálék sűrűn kiválthatja az atópiás dermatitis nevű betegséget, ez a csecsemők esetében a leggyakoribb. Sok esetben már az anyaméhen keresztül is kialakulhat ez a betegség. Azonban a túlérzékenység az élelmiszerek esetében nemcsak a kicsiknél jelentkezhet, hanem később is.

Olvasd Tovább »

Lakásvásárlási hitel a Hitelnet oldalán

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 24-01-2015

Lakásvásárlási hitel

Lakásvásárlási hitel

Egy lakásnak a megvétele nem éppen a legkisebb vállalkozást jelenti, hiszen elő kell teremteni hozzá több millió forintot. Ha éppen Ön is egy saját otthon megvétele előtt áll, akkor a hitelnet.hu oldalára lépjen be, ahol remek lehetőségek várják! A lakásvásárlási hitelek terén a hitelnet.hu a lehető legrészletesebb bemutatóval várja az ügyfeleit. Egy ingatlannak a megvásárlása előkészítést igényel, főleg ha a vételárat bank segítségével tudja csak előteremteni. A linkre kattintva megismerheti, hogy pontosan milyen ajánlatok találhatóak a partnerbankok ajánlataiban. A lakásvásárlási hitel előtt, az egyes ajánlatokat ismerje meg a kalkulátor segítségével, ami havi szintre lebontva megadja, hogy mennyi lesz a törlesztésnek a mértéke. Olvasd Tovább »

Az atópiás dermatitis nevű betegség – 1. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 22-01-2015

Az atópiás dermatitis kellemetlen következményei

Az atópiás dermatitis kellemetlen következményei

Az atópiás dermatitis egy olyan allergiás jellegű bőrbetegség, ami nem fertőző, de viszketéssel és bőrszárazsággal jár, amellett a bőr kivörösödhet a betegség tüneteként. Ez a betegség már csecsemőkorban is megjelenik, vagy gyermekkorban, akkor csecsemőkori atópiáról beszélhetünk, azonban amennyiben nem múlik el felnőttkorra sem, vagy csak ekkor jelenik meg, akkor már valódi atópiás dermatitisről kell beszélni. A betegség kiváltó okait rendkívül nehéz megállapítani, hiszen nemcsak egyetlen betegségtípusról beszélhetünk, hanem többről is. Olvasd Tovább »

A keresztallergia rendkívül kellemetlen

Szerző admin | Kategória :Allergia | 15-01-2015

A keresztallergiát jobb elkerülni

A keresztallergiát jobb elkerülni

Az allergiának számos típusa van, így nem ugyanolyanok a tünetek, a megjelenési forma, ahogyan védekezni sem lehet ugyanúgy mindegyik típus ellen. A keresztallergia esetében a felső légutakkal van leginkább probléma. A pollenszezonban érdemes odafigyelni arra, hogy elkerüljük a lehetséges allergén növényeket. Ilyenkor az allergiások szervezete legyengül, erőtlenné válik az immunrendszer, a túlérzékenység miatt pedig más tünetek is előfordulhatnak. A legjobb módszer az, ha elkerüljük azokat a növényeket, amelyek pollenjei allergiát váltanak ki, emiatt mindenekelőtt utána kell járni, hogy pontosan mi is váltja ki a tüneteket. Olvasd Tovább »

Felnőttkorban is megjelenhet az allergia

Szerző admin | Kategória :Allergia | 11-01-2015

A felnőttkori allergia elmúlhat

A felnőttkori allergia elmúlhat

Az allergia bármikor kialakulhat, minden előzmény vagy erre mutató jel nélkül, akár nagyon idős korban is megjelenhet. Néha a pollenallergiát ételallergia is követi, de akár fordítva is megtörténhet. Szerencsére némely esetben ez elmúlhat. Sokan azt hiszik, hogy az allergia egy olyan betegség, ami gyermekkorban megjelenik és elmúlik később vagy megmarad egész életünkre. Azonban ez téves, hiszen annak ellenére, hogy a gyermekeknél az allergia gyakrabban előfordulhat, felnőtt korban is megjelenhet úgy, hogy a korábbi évtizedekben híre-hamva sem volt hasonló tüneteknek. Olvasd Tovább »

Lindab ereszcsatorna többéves garanciával

Szerző admin | Kategória :Építőipar | 06-01-2015

Lindab ereszcsatorna

Lindab ereszcsatorna

A Lindab csatornarendszer kialakításához minden ehhez szükséges kiegészítőt meg tudunk egy helyen vásárolni. A komplett rendszer magába foglalja az eresz, fittingek és lefolyó alapelemeket. A Lindab pattintós technológiájának köszönhetően könnyedén egymásba tudjuk helyezni a különböző részeket. Ehhez nem kellenek speciális szerszámok sem. A Lindab ereszcsatorna kivitelezési ideje rövid, felszerelése nem kerül többe egy napnál. Az átgondolt gyártási technológiának köszönhetően nem lesz szükségünk semmilyen ragasztó- vagy tömítőanyagra sem.
Olvasd Tovább »

Frissítő, szórakoztató 3 napos nyaralás

Szerző admin | Kategória :Szórakozás | 01-01-2015

3 napos nyaralás

3 napos nyaralás

Több napra itthon is ki lehet kapcsolódni, nagyszerű wellness szállodák állnak a rendelkezésünkre például Hévízen is. Egyszer minden magyarnak érdemes ellátogatnia erre a csodaszép településre. Itt nemcsak a lélek, de a test is felfrissül különböző szolgáltatások segítségével. A panziók, hotelek többsége már szabadtéri vagy fedett, beltéri medencével rendelkezik. A 3 napos nyaralás hétvégére is tervezhető, amikor is egy megújult erővel lehet újra kezdeni a hetet. A wellness szolgáltatások között az egész család megtalálja a számára megfelelőbbet.
Olvasd Tovább »

Csúcsminőségű kapuvasalatok vásárlása

Szerző admin | Kategória :Egyéb | 21-12-2014

kapuvasalatok

kapuvasalatok

A kapu vasalati részeit érdemes olyan helyen vásárolni, ahol minőségi termékeket forgalmaznak. A választék széles, így biztos megtalálja azt a típust, amire éppen szüksége van. A toló kapu mellett, talál nyíló vagy úszó kapu alkatrészeket is. Ezek elengedhetetlenek a kapu helyes működése érdekében. A prémiumminőségű kapuvasalatok között találhatunk állítható és hegeszthető forgáspontokat. Ezen kívül természetesen csavarozható modelleket is találunk. A középső ütközők között lefúrható és betonozható típusú kapuvasalatok is vannak. A zárszerkezet tok is kiváló minőséget képvisel.
Olvasd Tovább »

Takarítás az allergia ellen

Szerző admin | Kategória :Allergia | 01-12-2014

Allergia

Allergia

Ahhoz, hogy otthonunkban jól érezzük magunkat, elengedhetetlen a rendszeres takarítás. Azon felül azonban, hogy ez szükséges az igényes környezethez, nem mehetünk el az allergia kérdése mellett sem. Hogyan függ mindez össze? Nem csak a napjainkban gyakran emlegetett penészgomba válthat ki allergiás reakciókat, hanem bizony a házi poratka is. Ez a kis élőlény mindenhol jelen van otthonunkban, és még a nap szintű takarítással sem sikerülhet maximálisan megszabadulni tőle. Nem mindegy azonban, hogy mennyi poratka száll a levegőben, hiszen ettől függően alakulhat ki allergiás megbetegedés. A háziorvosokat és allergológusokat egyre többen keresik fel olyan panaszokkal, melyek egyértelműen allergiára utalnak. Mivel életünk nagy részét a négy fal között töltjük, s legyen szó munkáról, vagy az éjszakai nyugalomról, nem mindegy, hogy milyen egészséges a belső mikroklíma. Olvasd Tovább »

A Berkemann cipő előnyei

Szerző admin | Kategória :Egészség | 25-11-2014

Berkemann

Berkemann

Mindenki számára fontos, hogy milyen lábbeli van rajta, hiszen a kényelem és az egészség mindig az első helyen szerepel. A jó cipőt akár tíz órán át viselve sem érezzük fájdalmasnak. Az anatómiai talpbetét sokat segít abban, hogy ne okozzon ez a probléma gondot. Ha egész nap szorul a lábunkon a cipő, akkor annak komoly következményei is lehetnek. A Berkemann nagyszerű választás, hiszen anatómiailag tökéletes cipőket tud készíteni. Megtartja a test egész súlyát, így megfelelő támasztást tud nyújtani.
Olvasd Tovább »

Tiszta levegő az allergiamentes otthonért

Szerző admin | Kategória :Allergia | 24-11-2014

Tiszta otthon

Tiszta otthon

Gondot okoz a por otthonában, és úgy érzi, hiába takarít, mégsem tud megszabadulni az allergiát kiváltó házi portól. A poratka bizony mindenhol jelen van, és legyen szó az ágyneműről, a kanapéról, vagy éppen a függönyökről, még rendszeres és alapos tisztítás, takarítást ellenére is számolni kell a por jelenlétével. Ha ez nem lenne elég, akkor ott vannak még azok a mérgező vegyi anyagok, amelyek egyes festékekből, ragasztókból, a burkolás során felhasznált alapanyagokból rendszeresen kipárolognak a levegőbe. Mindez azonban még semmi ahhoz képest, amit a penészgomba okozhat. Az elégtelen hőszigetelés, vagy a nyílászárók hiányosságai mind okolhatóak azért, ha a falakon megjelenik a penész. A feketés foltokkal azonban nem kell együtt élnie, hiszen van mód mind a tőlük való megszabadulásra, mind a megelőzésre. Olvasd Tovább »

Biztonságos Goodyear téli gumi szett

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 22-11-2014

Goodyear téli gumi

Goodyear téli gumi

A Goodyear gyártót talán nem is kell külön bemutatni egyetlen autótulajdonos számára sem, hiszen kiváló teljesítménnyel rendelkezik. Enyhe telek és erős havazások esetén is kiváló teljesítményt tud felmutatni. Tapadása kivételes és könnyed irányíthatóságot biztosít a hideg és enyhébb napok alatt egyaránt. Biztonságosan használható. A Goodyear téli gumi különleges gumikeverékkel bír, hiszen különleges szilika tartalma nagyon magas. Megállásnál, indulásnál és kanyarodásnál is bízhatunk a tapadásában.
Olvasd Tovább »

Téli gumi teszt eredmények az ADAC-tól

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 19-11-2014

Téli gumi teszt

Téli gumi teszt

A téli autógumi teszt eredményeit azért is fontos megnézni, mert vásárlás előtt segít a választásban. Az első három helyen lévő abroncsok között érdemes nézelődni, hiszen a tesztelők szerint ezekben nem lehet csalódni. Ha nem értünk az autógumikhoz, a teszteknek akkor is lehet hinni. Az egyik legnagyobb téli gumi teszt elvégzését az ADAC-ra szokták bízni, hiszen ők több szempontok is vizsgálnak és a rangsort mindig mindenki figyelembe szokta venni.
Olvasd Tovább »

Levegőszűrés télen is!

Szerző admin | Kategória :Allergia | 17-11-2014

Levegőszűrés

Levegőszűrés

A fűtési szezon már egy ideje elkezdődött és ilyenkor a legfontosabb az, hogy a kinti hűvös, nyirkos időből hazaérkezve mihamarabb a meleg lakásba léphessünk. De szokott arra gondolni, hogy a penészesedés megelőzése érdekében már ekkor is érdemes tenni? Míg nyáron rendszerint folyamatosan nyitva vannak az ablakok, és a lakásban keletkezett pára így könnyedén távozni tud, addig a hideg hónapokban hajlamosak vagyunk elfeledkezni a szellőztetésről, és ezáltal a nedvesség a lakásban marad. Miért baj ez? Ha nem vezetjük el a tusolás, főzés, mosás során keletkezett párát, az lecsapódik az olyan helyeken, ahol elégtelen a hőszigetelés, és máris alapot képez a penészgomba megjelenésének. Napjainkban kaphatóak már olyan korszerű készülékek, amelyekkel a levegő páratartalma szabályozható. Olvasd Tovább »

Márkás óra karácsonyi ajándékként

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 17-11-2014

Márkás óra

Márkás óra

Karácsony közeledésével egyre többször eszünkbe jut, hogy vajon mivel is lephetnénk meg a hozzánk igazán közelállókat. A mindennapi rohanásban azonban kevés időnk marad arra, hogy a szaküzletekben sorban álljunk és akkor még korántsem biztos, hogy rá is lelünk azokra a darabokra, amelyekkel valóban örömet szerezhetünk. A diamondoraekszer.hu márkás óra választékkal igyekszik megkönnyíteni az ajándékvásárlás folyamatát. Szeretné tudni, hogy milyen márkák kaptak helyet a kínálatban?

Olvasd Tovább »

Allergiamentes tél

Szerző admin | Kategória :Allergia | 12-11-2014

Allergia

Allergia

Fontosnak tartja, hogy télen is egészséges legyen otthona belső mikroklímája? A kutatások egyértelműen rámutattak arra, hogy az allergia, mint napjainkban sokakat érintő egészségügyi probléma, sokszor a lakás falain belül levő anyagokra vezethető vissza. Mire gondolunk pontosan? Olyan egészen hétköznapi dolgokra, mint a burkolóanyagokból, a festékekből kipárolgó vegyi anyagok, vagy a mindenki által jól ismert penészgomba. A helyzet télen sem lesz jobb, s bár a pollenallergiában szenvedők általában tüneteik enyhülését tapasztalják, addig a penészgombára, vagy a házi poratkára érzékenyek bizony továbbra is szenvednek a tüsszögéstől, orrfolyástól, köhögéstől, vagy torokfájástól. Mivel a téli hónapokban még több időt töltünk otthon, így ezek a tünetek akár fel is erősödhetnek. Olvasd Tovább »