A pollenindex

Szerző admin | Kategória :Pollen | 15-08-2013

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A levegőben lévő pollenmennyiséget darab/köbméterben mérik, és a laikus közönség számára érthetőbb módon, 4 kategóriába sorolják be (alacsony, közepes, magas, nagyon magas koncentráció). Ez az évek óta használt módszer azonban csak egy fajra vonatkozik, a pollenre érzékenyek nem tudják meg ebből, szervezetüket milyen pollenterhelés éri akkor, amikor a pollenszezon ideje alatt ténylegesen kint vannak a szabadban.

Erre való a pollenindex. A pollenindex egy szám, amely azt mutatja meg, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet. A pollenindex számításánál az összes, aktuálisan virágzó allergén hatását figyelembe vesszük. Olvasd Tovább »

A legújabb Corvette Z06

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 29-06-2015

Az új Corvette z06

Az új Corvette z06

Bármit akarjunk beszerezni, az mindenki számára fontos szempont, legyen az egy televízió, hűtő vagy akármilyen háztartási gépezet vásárlása, hogy birtokolja a teljesítményt, tartósságot és sokaknál bizony a szép kialakítás sem a legutolsó helyen szerepel.

A Chevrolet munkatársai, mérnökei bizony ilyen téren beleadtak mindent, mivel az új Corvette Z06 gyönyörűre sikerült és az izomautó kategóriában is biztosan megállja a helyét. Ez az autó egy új és erős V8-as, 6,2 literes LT4 motort kapott, ami ki van egészítve egy 1,7 literes Eaton egységgel, így összesen 625 ló ereje van összpontosítva egyetlen motorháztető alatt. Olvasd Tovább »

Kiváló minőségű árnyékolástechnikai eszközök

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 22-06-2015

Árnyékolástechnikai eszközök

Árnyékolástechnikai eszközök

Nemcsak légkondicionálóval védekezhetünk a nyári hőség ellen. Vannak más, gazdaságos megoldások is, amelyek egy adott hőmérsékletig kitűnően alkalmazhatóak. A minőségi árnyékoló berendezések például tökéletesen megfelelnek erre a célra. A redőnyöknek az árnyékoláson kívül más funkcióik is vannak, amelyek igen praktikusak.

Többek között kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, így nemcsak a hőségben nyújtanak védelmet, de télen is jó szolgálatot tesznek azzal, hogy bent tartják a meleget, ezzel hozzájárulnak a fűtésszámla csökkenéséhez. Olvasd Tovább »

3D fólia az autóreklámoknak

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 17-06-2015

A 3D fólia szerepe

A 3D fólia szerepe

Az 3D autófóliázás, vagy más néven autócsomagolás egyre inkább kezd elterjedni, mivel a cégautók dekorálásával egy kitűnő reklámfelületet kapunk. A 3D fólia így egyre inkább kezd beszivárogni a cégautókkal rendelkező vállalatokhoz. Ma már szinte mindenhol reklámozni kell, hiszen a nagy céges háborúkban az nyer, aki jobban, színesebben és kreatívabban reklámozza a cégét vagy termékeit.

Mi sem lehet egyszerűbb, mint az autókra történő 3D fólia ragasztása, hiszen így akkor is lehet reklámozni, amikor úton vagyunk és tulajdonképpen semmit sem kell pluszban csinálni. Amellett, hogy a 3D fólia használatával lehet reklámozni, az autót is szebbé lehet varázsolni, ha esetleg nem egységes dekorálást használnak. Mivel manapság mindenki a színes dolgokra megy, itt is ajánlott minél színesebb, harsányabb kompozíciót alkalmazni, így biztosan mindenki fel fog figyelni rá. 3D fólia igényelhető a dekor-, illetve reklámcégeknél. Olvasd Tovább »

Tökéletes kikapcsolódás az alkotni vágyóknak a fa antikolás

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 16-06-2015

Fa antikolás módszere

Fa antikolás módszere

Egyre többen keresik azokat a megoldásokat, amelyek segítségével a berendezési tárgyakat még személyesebbé varázsolhatják, a különböző technikák alkalmazásával. A fa antikolás technikájának elsajátítása nagyon népszerű manapság, hiszen a lakberendezés területén egyre népszerűbb a rusztikus hangulat megteremtése egy lakásban. Ezt a stílust, otthonukban vannak akik lakberendező segítségével valósítják meg. Viszont vannak olyan kreatív hajlamokkal bíró személyek, akik bútordarabról-bútordarabra, fokozatosan varázsolnak régies, falusias hangulatot a hajlékukba. Azok számára, akik szeretnek kötődni a tárgyakhoz és mindezek mellett még egy kis alkotóvágy is bizsereg az ereikben, mindenképpen javasolt kipróbálni a fa antikolás menetét. Ahhoz, hogy valóban benne legyen szívünk-lelkünk egy- egy általuk újjávarázsolt tárgyban, fontos, hogy először ellessük a fa antikolás technikájának menetét. Ez napjainkban már nagyon könnyen megvalósítható.

Olvasd Tovább »

A Kódjátszma szomorú történet feldolgozása

Szerző admin | Kategória :Szórakozás | 15-06-2015

Kódjátszma

Kódjátszma

Az életrajzi drámák korukat élik. Hollywood próbál jelentés-történetek színpadra vinni és a legtöbb ilyen mű remek alkotás lesz. A Kódjátszma szintén kiváló filmadaptáció és nyolc Oscar díj jelölést szerzett rövid időn belül. Az IMDB felületén szerzett kimagasló helyezés is a kiválóságáról tanúskodik. A filmikon listán feltörekvő Benedict Cumberbatch remek alakítást hoz, fiatalos és adaptálódó alakításaival elnyerte a huszonegyedik század tetszését.

Olvasd Tovább »

A sokoldalú jóga

Szerző admin | Kategória :Egészség | 14-06-2015

A jóga gyakorlatai

A jóga gyakorlatai

Az egészség megőrzésére és megtartására számos megoldás létezik. Az egyik ilyen, nyugaton is igen elterjedt mozgásgyakorlat a jóga. Nemcsak a test megmozgatása, de az elme lecsendesítése is a lényege ennek a technikának. Nem számít, hogy valaki mennyire hajlékony, ez nem előfeltétele annak, hogy valaki elkezdje a jóga gyakorlását. Sokan szeretnének javítani a közérzetükön, az egészségükön, az életük minőségén, enyhíteni a lelki problémákon, de ezt senki nem teheti meg senki helyett.

Olvasd Tovább »

Az arany ékszer kiválasztása nem egyszerű feladat

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 07-06-2015

arany ékszer

arany ékszer

A megfelelő ékszer kiválasztása nagy feladatot jelent, főleg akkor, ha azt ajándékba szeretnénk adni. Az aranyból készült ékszer soha nem megy ki a divatból, így minden esetben nagyszerű választásnak bizonyul és biztosak lehetünk abban, hogy a meglepett személy értékelni fogja a választásunkat. Az arany ékszer magas fényezése miatt nagyon népszerű, rendkívül közkedvelt alapanyagnak is számít. Sokkal ellenállóbb, mint az ezüstből készült ékszer. Nemcsak a hagyományos sárga mellett lehet dönteni, hanem akár fehér vagy rózsaarany között is.
Olvasd Tovább »

Az akril anyag előnyei

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 06-06-2015

Az akril anyag felhasználása

Az akril anyag felhasználása

A mindennapi ruházati cikkek készítésére számos alapanyagot használtak, már a történelem előtti időkben is. A technológia fejlődésének köszönhetően, a természetes anyagokon kívül, szintetikus szálas anyagokat is kifejlesztették, mint például a leggyakrabban és széles körökben használt akril anyag. Ez az anyag nagy versenytársa lett az addig használt természetes anyagoknak, mint például a gyapjúnak vagy más állati, növényi eredetű kelmének.

Az akril anyag alacsony sűrűségű szintetikus szál, ami magas hőre érzékenyen reagál, ugyanakkor nem szöszölődik, nem zsugorodik, könnyen mosható és vasalható. Mivel hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint a gyapjú, ezért leginkább téli ruházat készítésére használják. Tapintás puha és meleg, ráadásul hosszú használat során sem kopik el. Az akril anyag további előnye a pamuttal szemben, hogy a molyhok nem rágják meg. A ruhák gyártására kiválóan alkalmas textilanyagot, a www.szakatex.com oldalon igen kedvező áron meg lehet vásárolni. Olvasd Tovább »

Az egészséges táplálkozás legfontosabb pontjai – 5. rész

Szerző admin | Kategória :Egészség | 06-06-2015

Rendkívül fontos az egészséges táplálkozás

Rendkívül fontos az egészséges táplálkozás

Ahhoz, hogy megfelelően táplálkozzunk, előnyben kell részesítenünk néhány élelmiszer-típust, másokat pedig természetesen egyre nagyobb mértékben ki kell szorítani ebből. A szakemberek javasolják bőséges fogyasztásra a zöldség- és főzelékféléket, gyümölcsöket, a barna kenyeret, a halat, valamint a burgonyát, amelyek egyaránt fontosak az egészséges táplálkozás szempontjából. Mérsékelt fogyasztásra ajánlják például a nem zsíros húsokat, valamint húskészítményeket, az olyan tej és tejtermékeket, amelyek zsírszegények, a különböző zsiradékokat (pl. olaj, margarin), hüvelyeseket, tésztát vagy épp a tojást többek között.

 

Olvasd Tovább »

Hol lehetséges a reklámajándék készítés?

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 05-06-2015

Rövid határidővel is elvégezhető a reklámajándék készítés

Rövid határidővel is elvégezhető a reklámajándék készítés

Mivel a cégek számára általában fontos, hogy az általuk adott szóró-tárgyak prémiumminőségűek legyenek, ezért a vállalatok a megrendelés előtt alaposan körülnéznek a piacon. Szerencsére vannak olyan cégek is a lehetőségek között, akiknek profi szinten megy a reklámajándék készítés. Talán az a legpraktikusabb, ha a megrendelők az interneten néznek utána a lehetőségeknek. Ezek között mindenképpen meg kell említeni az 1001reklámajándék csapatát, ahol nagymennyiségben lehet megrendelni a szóró-tárgyakat. Olvasd Tovább »

Az egészséges táplálkozás legfontosabb pontjai – 4. rész

Szerző admin | Kategória :Egészség | 31-05-2015

Figyelni kell az egészséges táplálkozásra

Figyelni kell az egészséges táplálkozásra

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni az elfogyasztott ételek megfelelő kiválasztásának fontosságát, hiszen ez rendkívül fontos az egészségünk szempontjából. Az egészséges táplálkozás hihetetlenül fontos, így nagy figyelmet kell ennek szentelni. A legjobb, ha naponta négyszer-ötször étkezünk, a legfontosabb az, hogy minél egyenletesebb legyen a napi táplálékmennyiség-elosztás. Ez azt jelenti, hogy egyik étkezés se legyen túlságosan gazdag vagy, szegényes. Az egészséges táplálkozás szempontjából fontos az, hogy nyugodtan, kényelmesen étkezzünk mindig. Az is lényeges, hogy amikor megfőzzük az ételt, minél előbb tálaljuk is, ez a legegészségesebb.

 

Olvasd Tovább »

Az egészséges táplálkozás legfontosabb pontjai – 3. rész

Szerző admin | Kategória :Egészség | 24-05-2015

Az egészséges táplálkozás hihetetlenül fontos

Az egészséges táplálkozás hihetetlenül fontos

A tejtermékek fogyasztása, ezek közül is a savanyítottaké (pl. túró, sajt, kefir, joghurt, aludttej) is lényeges az egészséges táplálkozás szempontjából, lehetőleg a kisebb zsírtartalmúakat érdemes választani. A nyers gyümölcs- és zöldségfélék rendszeres, napi többszöri fogyasztása is jelentős lépés az egészséges táplálkozás irányába, valamint a párolt főzeléknövényeket és zöldségeket is ide sorolhatjuk. A kenyér sokak számára a legfontosabb étel, ám fontos figyelni arra, hogy ez vagy teljes kiőrlésű gabonából készüljön, vagy pedig barna kenyér lehessen.

 

Olvasd Tovább »

A tv előfizetés választását jól meg kell gondolni

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 20-05-2015

Nem mindegy, hogy milyen tv előfizetést választ

Nem mindegy, hogy milyen tv előfizetést választ

Senki nem szeretne egy idő után azzal szembesülni, hogy rosszul választotta ki a tv előfizetését. Nagyon kellemetlen tud ugyanis az lenni, ha nincs elég csatorna, elmegy a kép, rossz a hang, sok az üzemszünet vagy drága a havidíj. A fent felsoroltak miatt, nem mindegy tv előfizetést választ, mert nagy gondok származhatnak abból, ha nem fontolja meg eléggé a döntését. Az a legjobb, ha alaposan körbenéz a piacon, mert szerencsére a tévék szempontjából több alternatíva is kínálkozik. Mivel nem mindegy tv előfizetést választ, ezért írja ki egy jegyzettömbbe azokat a kritériumokat, Olvasd Tovább »

Egyéni babaruha

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 18-05-2015

Lucky Vampire Gang® babaruha

Lucky Vampire Gang® babaruha

Nagyon sokan unják már a régen klasszikus kék és rózsaszín gyermek- és babaruhákat. A fehér pedig nagyon érzékeny szín egy gyermeken. Többen gondolták már újra a babaruha fogalmát. Mi is ezek közé tartozunk, hiszen a szülő tetovált karja mellett, kicsit furcsán mutat a baba rózsaszínű Mickey egeres ruhácskája. Ezen felül, a rajzfilmfigurás stílus már egy kissé elcsépelt, legalább is szerintünk. Miért nem lehetne egy babaruha újszerű ruhában? Vásárlóink is visszaigazolják ötleteink időszerűségét, ugyanis keresettek a ruháink. Olvasd Tovább »

CCD kamera otthona védelmére

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 18-05-2015

CCD kamera

CCD kamera

A legtöbbünkben előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy hogyan tehetnénk biztonságosabbá lakásunkat, hiszen nap mint nap hallhatunk olyan esetekről, amikor egy védtelen házba betörnek és kirabolják azt. Nos, a megoldás ez ellen egy CCD kamera lehet, hiszen egy ilyen készülék képes arra, hogy távol tartsa a „váratlan vendégeket”, már csak azzal is, hogy jelen van az épület falán, és figyelmezteti a betörőket arra, hogy ez a lakás nem alkalmas a betörésre.

Olvasd Tovább »

A tapéták széles választéka

Szerző admin | Kategória :Építőipar | 17-05-2015

Tapéták világa

Tapéták világa

A modern falburkolatok nagy teret engednek fantáziáink kiteljesedésének. A ma fellelhető tapéták anyag, textúra és minta széles választéka szinte behatárolhatatlan. Anyagukat tekintve választhatunk a papírtapéták, fűrészporos, vynil, hab, relief, textil, üvegszálas és fémhatású tapéták közül is. Stílusukat tekintve már nem ennyire elhatárolhatóak. Például az úgynevezett modern kategória több stílust is átfed, mivel idesorolhatjuk a design, a retro, a minimál vagy a természetes anyagú bambusz, nád falburkolatokat is.

Olvasd Tovább »