A pollenindex

Szerző admin | Kategória :Pollen | 15-08-2013

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A pollenindex megmutatja, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet.

A levegőben lévő pollenmennyiséget darab/köbméterben mérik, és a laikus közönség számára érthetőbb módon, 4 kategóriába sorolják be (alacsony, közepes, magas, nagyon magas koncentráció). Ez az évek óta használt módszer azonban csak egy fajra vonatkozik, a pollenre érzékenyek nem tudják meg ebből, szervezetüket milyen pollenterhelés éri akkor, amikor a pollenszezon ideje alatt ténylegesen kint vannak a szabadban.

Erre való a pollenindex. A pollenindex egy szám, amely azt mutatja meg, mekkora összpollen-terhelésnek van kitéve a szervezet. A pollenindex számításánál az összes, aktuálisan virágzó allergén hatását figyelembe vesszük. Olvasd Tovább »

Milyen a jó gyerek szandál és cipő?

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 17-04-2015

gyerek szandál

gyerek szandál

Hatéves kor alatt ne adjunk a gyermek lábára olyan cipőt vagy szandált, amelyiknek nincs hátul kérge! Az egészséges láb csak úgy tud fejlődni, ha az erős kéreg segít egyenesen tartani a sarkakat. A cipő orra is legyen tágas, hogy ott elegendő mozgástere legyen a gyermek lábának. Akkor lesz jó a cipő vagy szandál, ha az nemcsak a hosszában, hanem szélességében is tökéletesen illeszkedik. A gyerek szandál talpa legyen hajlékony, könnyű, így nem fog csúszkálni a különböző felületeken. Ennek köszönhetően, a kopásállóssága is kimagasló.
Olvasd Tovább »

Az alvászavar kezelése prioritást élvez

Szerző admin | Kategória :Egészség | 13-04-2015

Alvászavar kezelése

Alvászavar kezelése

A mai kor embere gyakran kialvatlan és ennek következtében folyamatosan fáradt. A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre, úgy a fizikai testnek, mint a szellemnek is szüksége van, hiszen csak így tudjuk a mindennapi teendőinket kedvező módon elvégezni. Egy kiadós alvás után úgy érezzük magunkat, mintha teljesen újjászülettünk volna. Amennyiben álmatlanul töltjük az éjszakákat vagy gyakran felébredünk, kérjünk segítséget, hiszen az alvászavar kezelése kiemelten fontos, a szellemi, fizikai egészségünk szempontjából egyaránt.

Olvasd Tovább »

Jó választás a klíma áruház

Szerző admin | Kategória :Webáruház | 12-04-2015

Megbízható klíma áruház

Megbízható klíma áruház

Klíma berendezéseket nagyon sok helyen lehet kapni. Nemcsak szaküzletekben, hanem nagyobb bevásárlóközpontokban és a háztartási felszereléseket értékesítő üzletekben is. Az ország minden pontján működik klíma áruház.

Szerencsésebb ilyen helyeken légkondicionáló készülékeket vásárolni. Hogy miért? Egyrészt azért, mert a klíma áruház minden bizonnyal nagyobb választékkal rendelkezik, így könnyebb megtalálni a megfelelő berendezést. Ma már nagyon sokféle klíma létezik. Van, amelyik csak hűteni képes a levegőt és van, amelyik fűt is. Olvasd Tovább »

A leggyakoribb allergének – 3. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 12-04-2015

A penész kiválthat allergiás tüneteket

A penész kiválthat allergiás tüneteket

Allergéneket a penész is termelhet és számos ember szenved a tüneteitől. Az allergének mellett ingerlő hatású anyagokat is termelhet, de ritkán olyanokat is, amelyek hatása mérgező is lehet. A belélegzése vagy az érintése válthat ki allergiás reakciót azokból, akik érzékenyek erre. Számos típusú penész létezik, ezekben pedig az a közös, hogy nedves környezetben gyarapodik és a megjelenése is ilyen körülményekhez köthető. Érdemes gyakran szellőztetni a lakás nedves részeit, azoknak pedig, akik hajlamosak ezekre a tünetekre, ajánlott kerülni az olyan tevékenységeket, amelyek penésszel, nagyobb nedvességgel köthetőek össze.

 

Olvasd Tovább »

A leggyakoribb allergének – 2. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 05-04-2015

A poratka egy gyakran előforduló allergén

A poratka egy gyakran előforduló allergén

Rengeteg dolog válthat ki allergiás reakciót, azonban vannak olyan allergének, amelyek sűrűbben fordulnak elő másoknál. A poratkát is ide kell sorolni, hiszen ezek olyan mikroszkopikus méretű élőlények, amelyek megtapadnak a porszemeken. Ezek sokkal jobban szaporodhatnak azokon a helyeken, ahol a páratartalom magas. A legjobb védekezés ilyenkor, ha hipoallergén ágyneműt használunk és érdemes minden héten kimosni a lepedőt forró vízben, az olyan tárgyakat pedig kerülni kell, amelyek vonzzák az atkákat, mint például a függöny, szőnyeg vagy plüssállatok.

 

Olvasd Tovább »

A leggyakoribb allergének – 1. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 29-03-2015

A pollen a leggyakoribb allergén

A pollen a leggyakoribb allergén

Manapság rengetegen szenvednek az allergia tüneteitől, a tendencia pedig folyamatosan nő, egyre több emberről derül ki, hogy valamire allergiás. A szakemberek próbálják kideríteni, hogy mi az oka ennek a hirtelen növekedésnek, de a választ számos tényező befolyásolja. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ez a betegség egy bizonyos abnormális immunválasz, amikor próbál a test védekezni egy olyan anyag ellen, amit ártalmasnak ítél meg. Rengeteg dolog válthat ki allergiás reakciókat, az ételtől kezdve, a polleneken át bármi, ezek a reakciók pedig lehetnek enyhék, de némely esetben életveszélyesek is.

 

Olvasd Tovább »

Pólókészítés direkt technikával

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 28-03-2015

Pólókészítés

Pólókészítés

Ajándékot szeretnénk vásárolni, de nincs semmi ötletünk? Akkor talán egy póló vásárlása nagyszerű lehetőséget tud biztosítani arra, hogy elkészítsük a tökéletes ajándékot. A pólót egyedivé is tudjuk tenni, ha arra egy különleges feliratot, üzenetet vagy fotót nyomtatunk. Az így elkészült meglepetésnek garantáltan örülni fog a megajándékozott. Az egyedi pólókészítés többféle módon történhet. A direkt nyomtatás számít talán az egyik legnépszerűbb technológiának. A nyomtatás felülete enyhén fényes lesz és teljesen sima.
Olvasd Tovább »

Szénanátha, asztma, mint allergiás tünetek

Szerző admin | Kategória :Allergia | 22-03-2015

Az allergia kellemetlen tünetei

Az allergia kellemetlen tünetei

Az allergia rendkívül fura betegség, számos tünete mutatkozhat meg. Gyermekkorban kiemelten igaz ez a kijelentés, hiszen az allergiás gyermekeknél megjelenhet az ekcéma, ételallergia, de még a szénanátha és az asztma is. Amikor a kicsi még csak óvodás, akkor az elhúzódó fülgyulladás jelentheti, hogy allergiás, de ugyanerre figyelmeztethetnek az orrmandula-műtét után felbukkanó savós középfülgyulladások is.

Olvasd Tovább »

Információk a gyerekkori allergiáról – 2. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 15-03-2015

A gyerekkori allergia egyik tünete

A gyerekkori allergia egyik tünete

Az ételallergia is a gyerekkori allergia egyik fontos állomása, hiszen ez megjelenhet a csecsemőkori atópiával egy időben, de azt követően is. Már csecsemőkorban is megmutatkozhatnak a táplálékallergia első jelei, így mindenképp figyelni kell ebben az időszakban is. A legkorábbi időszakban a szoptatás ideje alatt is megjelenhet, hiszen azon ételek molekulái, amelyeket az anya elfogyaszt, kisebb mennyiségben a tejbe is eljutnak. Azok a gyermekek, akik nagymértékű allergiás hajlammal rendelkeznek, már egy ilyen kismennyiségű étel-molekulára is súlyos tüneteket produkálhatnak.

Olvasd Tovább »

Tavaszi megfázás vagy inkább allergia?

Szerző admin | Kategória :Allergia | 10-03-2015

A pollenekre sokan allergiásak

A pollenekre sokan allergiásak

A hosszú téli hónapok után, szervezetünk általában a szokottnál legyengültebb állapotban van. A januári, februári időszakban kevesebb vitaminhoz jutunk hozzá, hiszen a friss zöldségek és gyümölcsök hiányoznak az étrendünkből. A tavasszal rendszerint megérkező meghűlés jelei azonban általában gyorsan megszűnnek és náthával, köhögéssel, némi lázzal társulva túl is leszünk hamar a betegségen. De mi a helyzet akkor, ha egy hétnél is tovább szenvedünk a panaszoktól?

 

Olvasd Tovább »

Információk a gyerekkori allergiáról – 1. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia | 08-03-2015

A gyerekkori allergia számos tünete

A gyerekkori allergia számos tünete

A gyerekkori allergia nem összetévesztendő a felnőttkorival, hiszen teljesen más tünetek jelennek meg kisebb korban. Az allergia tüneteiként különböző betegségek jelentkezhetnek, így érdemes megismerkedni az allergiás menetelés kifejezéssel. Ez a menetelés az allergiás betegségek életkor szerinti sorrendjét jelenti, erre a sorrendre pedig a kialakulás szempontjából kell gondolni. Az atópiás gyermekek esetében (akik hajlamosak az allergiára), a különböző betegségek egymást követhetik, ilyenkor a leggyakrabban száraz, viszkető bőr jelenik meg csecsemőkorban, majd később más betegségek is jelentkezhetnek.

Olvasd Tovább »

Virágküldés országosan

Szerző admin | Kategória :Szolgáltatás | 02-03-2015

Virágcsokor pasztell színekben

Virágcsokor pasztell színekben

Az év minden időszakában és minden alkalomra a virág mindig nagyon szép ajándék. A kisebb-nagyobb csokrok örömet okoznak annak, akinek küldik őket. Az országosan működő Virágküldés szolgáltatás egyre ismertebb és kedveltebb. Gyakran előfordul, hogy vagy későn jut valaki eszébe egy ünnepi alkalom, vagy egyszerűen nem áll módjában az ünnepelthez utazni. Ez elsősorban akkor van, ha nem egy helységben laknak. Ilyenkor jön a jolly joker, a Virágküldés szolgáltatás, hiszen így a távolság leküzdhető. Olvasd Tovább »

Az allergia természetes enyhítése – 2. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia, Egészség | 28-02-2015

Az allergia tüneteinek enyhítésére

Az allergia tüneteinek enyhítésére

Érdemes kipróbálni a természetes anyagok, növények pozitív hatását az allergia tünetei ellen, hiszen kellemetlen mellékhatásokkal jár a sok gyógyszer, amelyekből már egy is túlzott álmosságot és más kellemetlenségeket okozhat. A telítetlen zsírsavakat is érdemes megemlíteni, hiszen ezek rendkívül erős gyulladásgátló hatással rendelkeznek, az allergia pedig, mint tudjuk, a szervezet egy gyulladásos folyamata. Nagyobb mennyiségben jelen vannak ezek a zsírsavak az olívaolajban, lenmagolajban, de a tengeri halakban is.

Olvasd Tovább »

Megbízható védelmet nyújthat a pikkelysömör krém

Szerző admin | Kategória :Egészség | 27-02-2015

Védelem a pikkelysömör krém által

Védelem a pikkelysömör krém által

Amennyiben Ön vagy valaki a családból szenved a pikkelysömör nehezen enyhíthető, kezelhető tüneteitől, bizonyára tudja, hogy rendkívül sok kellemetlenséggel jár együtt ez a betegség. Ami a pikkelysömör kezelését illeti, az is nagyon összetett és hosszadalmas folyamat. Már a tünetek megjelenésekor javasolt a pikkelysömör krém alkalmazása, hiszen ha még nincs teljesen elterjedve a betegség, a kezelése is egyszerűbb feladat. A pikkelysömör krém nagyon sokban javíthatja a problémás bőrfelületet, valamint hidratálja is azt. Megbízható megoldást biztosít a tünetek enyhítésére, és még csak egy vagyont sem kell fizetni érte.

Olvasd Tovább »

Az allergia természetes enyhítése – 1. rész

Szerző admin | Kategória :Allergia, Egészség | 22-02-2015

Természetesen az allergia ellen

Természetesen az allergia ellen

Az allergia rendkívül kellemetlen, mindenki megpróbál küzdeni ellene, van, aki gyógyszereket szed, amelyeknek számos mellékhatása van, például álmosítás, mások emellett inkább az akupunktúrás kezeléseket választják, vagy gyógynövényekkel próbálják enyhíteni a tüneteket. Érdemes azonban az erős gyógyszerek helyett kipróbálni először a természetes megoldásokat, amelyeknek nincsenek mellékhatásaik. Sőt, akár együtt is lehet próbálgatni ezt a két módszert, már az is nagyszerű eredmény, ha számottevően sikerül csökkenteni a bevett gyógyszerek számát.

 

Olvasd Tovább »

Meglenne a földimogyoró-allergia ellenszere?

Szerző admin | Kategória :Allergia | 15-02-2015

Lehetséges, hogy megtalálták a földimogyoró ellenszerét

Lehetséges, hogy megtalálták a földimogyoró ellenszerét

A földimogyoró-allergia rendkívül súlyos tud lenni. Kellemetlen helyzetben vannak azok, akik ilyen betegségben szenvednek. Szerencsére úgy tűnik, hogy megtalálták az allergia ellenszerét is. Ausztrál tudósok hosszú időn keresztül dolgoztak ezen a projekten, ami úgy tűnik, már a végkifejletben van, hiszen tesztelik az ellenszert, de az első eredmények rendkívül ígéretesek. A Melbourne-ben megtalálható Murdoch Gyermekkórház kutatói dolgoztak ezen a feladaton és egy különleges probiotikum-törzset fejlesztettek ki, kifejezetten erre a célra.

 

Olvasd Tovább »